Informē par filmu "Dvēseļu putenis"

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

8. novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā notika filmas "Dvēseļu putenis" preses konference. Latvijas kara drāmas "Dvēseļu putenis" masu skatu uzņemšanā kopumā piedalījās ap 200 karavīru, kā arī zemessargi un jaunsargi. Tāpat arī aizsardzības ministrs A. Pabriks piedalījās filmas noslēdzošās epizodes uzņemšanā, kas ataino Lāčplēša Kara ordeņa piešķiršanu mājās pārnākušajiem latviešu strēlniekiem.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki ir atbalstījuši filmas "Dvēseļu putenis" tapšanu jau no pirmajām tās uzņemšanas dienām.

Vairāku filmas epizožu uzņemšanai Nacionālie bruņotie spēki atvēlēja īpaši izraudzītas vietas Ādažu poligonā, kā arī nodrošināja, piemēram, teltis, sildītājus, automašīnas ar ūdens cisternām, lauka virtuvi, ģeneratorus un hidrotērpus.

Tāpat aizsardzības nozare sniedza nepieciešamo materiāltehnisko atbalstu kaujas apstākļiem maksimāli pietuvināti specefektu un autentisku sprādziena skaņu radīšanai filmā.

Vēsturiskā kara drāma "Dvēseļu putenis", kas uzņemta pēc strēlnieka un rakstnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem, ir pirmais šī romāna ekranizējums. Tā vēsta par Latvijas valstij un bruņotajiem spēkiem būtisku posmu - Latvijas valsts un armijas izveides pirmsākumiem, strēlnieku gaitām vēl pirms valsts dibināšanas Pirmā pasaules kara laikā un jaunizveidotās Latvijas armijas pirmajām cīņām, zaudējumiem un uzvarām Latvijas Neatkarības kara laikā.

Filma tapusi studijā KULTFILMA, un tās režisors un producents ir Dzintars Dreibergs. Filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrāde notiks 8. novembrī kinoteātrī "Kino Citadele", Rīgā. Vienlaikus filmu sāks rādīt arī citos kinoteātros visā Latvijā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu