Turcija sāk operāciju pret kurdu kaujiniekiem valsts dienvidaustrumos (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcija piektdien sāka militāru operāciju pret kurdu nemierniekiem valsts dienvidaustrumos, paziņoja Turcijas Iekšlietu ministrija.

Operācija notiek galvenokārt kurdu apdzīvotajās pilsētas Dijarbakirā, Mušā un Bingelā un tās mērķis ir neitralizēt "separātiska teroristu grupējuma" locekļus, informēja ministrijā, runājot par aizliegtā grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) kaujiniekiem.

Piektdienas operācijā izvietoti gandrīz 3000 karavīru, kuru uzdevums ir bloķēt grupējuma centienus izveidot ziemas bāzes, paziņoja Turcijas Iekšlietu ministrija.

PKK ierasti izmanto kalnainus apvidus slēpņiem, jo īpaši ziemas laikā. Grupējuma galvenā bāze atrodas nomaļajā Kandilas kalnu grēdā kaimiņvalstī Irākā.

Turcija bieži veic gaisa triecienus Kandilā un tās apkaimē. Šogad Turcija Sīrijas ziemeļaustrumos apturēja ofensīvu pret kurdu kaujiniekiem, kas, kā tā apgalvo, esot saistīti ar PKK. Divas pamiera vienošanās panāca ASV un Krievija kā vidutāji.

PKK tika izveidota ar mērķi panākt kurdu autonomiju, bet 1984.gadā tā kļuva par bruņotu grupējumu un par savu mērķi izvirzīja neatkarīgas kurdu valsts izveidošanu. Kopš 1984.gada PKK īsteno nemierus pret Turcijas valsti.

Turcija, ASV un Eiropas Savienība atzinusi PKK par teroristisku organizāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu