LNT ziņas pēdējo reizi ēterā būs 1.decembrī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toms Koklītis / LETA

Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) ziņu dienesta darbinieki cer, ka iespējami plašākai medija komandai tiks dota iespēja turpināt darbu TV3 ziņu dienesta sastāvā.

"1.decembris būs pēdējā diena, kad ēterā iziesim mēs - LNT Ziņu dienesta komanda, un pēc tam beigs pastāvēt LNT Ziņu dienests esošajā sastāvā," informēja LNT darbinieki.

Medija pārstāvji pauda pārliecību, ka viņi ir bijuši nozīmīgi demokrātijas un Latvijas informatīvās telpas stiprināšanā, vienlaikus pateicoties skatītājiem par uzticību un lojalitāti 23 gadu garumā.

"Mūsu vērtības vienmēr bijusi cieņa pret skatītāju, vienmēr pēc iespējas sniegt objektīvāku informāciju, lai cilvēkiem pašiem ir iespēja izvērtēt, domāt līdzi. Līdz pēdējai dienai, kas mums būs dota ēterā, turpināsim pierādīt mūsu vērtības," par straujo pavērsienu, raksturojot LNT Ziņu dienesta reakciju, pauda ilggadējā LNT Ziņu raidījumu vadītāja Ilze Dobele.

Dobele uzsvēra, ka LNT ir daļa no Latvijas vēstures un tāda arī paliks, norādot, ka LNT darbinieki bijuši klātesoši visiem valsts notikumiem šajos gados.

"Esam strādājuši, lai par tiem informētu skatītājus un bijuši ar viņiem kopā gan valsts svētkos un sasniegumos, gan arī traģiskos notikumos un nozīmīgos valsts pavērsienos. Šis darbs ir mūsu komandas bagātība. Tas mums nav bijis tikai darbs, bet misija. Es ticu, ka mūsu skatītājiem mēs paliksim atmiņā kā komanda, kas ir noturējusies kopā par spīti dažādiem satricinājumiem gadu gaitā," piebilda Dobele.

Medija darbinieki pauž cerību, ka pēc iespējas plašākai LNT Ziņu dienesta profesionāļu komandai būs ļauts turpināt sabiedrībai sniegt kvalitatīvu un analītisku ziņu saturu TV3 Ziņu sastāvā, "lai hibrīdkara apstākļos nepieļautu, ka ārējie un valstij nedraudzīgie spēki censtos manipulēt ar sabiedrisko domu".

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, saistībā ar reorganizāciju plānots atlaist apmēram 30 darbinieku. Tomēr "All Media Baltics" pārstāve Alise Mališko aģentūrai LETA norādīja, ka mediju grupa tikai sāks sarunas ar telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu komandām, līdz ar to patlaban nebūtu korekti saukt atlaižamo darbinieku skaitu.

Jau ziņots, ka "All Media Baltics" no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu. Mediju grupa izmaiņas veiks arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka "All Media Baltics" paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Tikmēr Kultūras ministrija ir uzdevusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā, aģentūru LETA informēja KM pārstāve Lita Kokale.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš aģentūrai LETA norādīja, ka "All Media Baltics" lēmums mainīt LNT formātu varētu būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Viņš skaidroja, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta trešā daļa skaidri nosaka, ka programmu formāts nav maināms. "NEPLP Apraides atļaujā apstiprinātā LNT saturiskā un tematiskā ievirze ir vispārēja un nekādā gadījumā nav maināma uz šauru nišas formātu, kas paredzēts kādai specifiskai auditorijai, kā izskanējis publiskajā telpā," uzsvēra Āboliņš. 

"Latvijā veidots saturs neapšaubāmi ir viena no NEPLP prioritātēm. Esošā LNT Apraides atļauja paredz, ka vismaz 4% nedēļas raidlaika LNT ēterā jābūt ziņām," piebilda NEPLP loceklis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma "Top 10", taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā "900 sekundes" un "Degpunktā".

Plānots, ka pēc reorganizācijas jaunajā platformā darba dienās plkst.6 būs skatāms raidījums "900 sekundes", plkst.18 sekos "TV3 ziņas īsumā", plkst.19.10 tiks pārraidīts raidījums "Bez Tabu", plkst.20 - "TV3 ziņas", plkst.20.35 - raidījums "Degpunktā", bet dienas ziņu pārraides noslēgs "Sporta ziņas" plkst.20.55 un "Laika ziņas" plkst.20.58. Savukārt sestdienās plkst.20 skatītājiem tiks piedāvāts raidījums "TV3 ziņas Sestdienā", kamēr svētdienās, kā ierasts plkst.19.10, skatītāji varēs vērot raidījumu "Nekā personīga", bet plkst.20 - "TV3 ziņas Svētdienā".

"Divu komandu apvienošana vienmēr noved pie personāla skaita samazināšanas, bet vienlaikus rada iespējas jauniem talantiem ar jaunām prasmēm. Ilgtermiņā ziņu veidotāju skaits “All Media Baltics” nekritīsies, bet augs, jo ziņas būs jāgatavo gan televīzijai, gan digitālajai platformai," apgalvoja Mališko.

Jau vēstīts, ka 2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Mediju grupa nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls2", radio "Star FM", Latvijas video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TVPlay Home" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu