Asociācija: Cūkkopības nozarē iestājies atelpas brīdis (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svaigi cūkas šķiņķi.
Svaigi cūkas šķiņķi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Cūkkopības nozarē ir iestājies atelpas brīdis, pauda Latvijas Cūku audzētāju asociācijas izpilddirektore Dzintra Lejniece.

"Salīdzinājumā ar pagājušo gadu [cūkgaļas] cena ir ļoti laba. Tas ir pateicoties situācijai pasaulē, jo Āfrikas cūku mēra dēļ daudzās valstīs ir ļoti samazinājušies cūku ganāmpulki, līdz ar to cūkgaļa tiek importēta no citām valstīm. Tamdēļ visā Eiropas Savienībā ir palielinājies cūkgaļas eksports un iekšējā Eiropas tirgū cena ir augstāka salīdzinājumā ar citiem gadiem," sacīja Lejniece.

Asociācijas izpilddirektore piebilda, ka Latvijā jau vairākus mēnešus vidējā cūkgaļas cena par dzīvsvara kilogramu ir 1,3 eiro.

Vienlaikus viņa piebilda, ka Rietumeiropā cūkgaļas cena ir augstāka nekā Latvijā, tostarp Latvijā cena ir zemāka arī salīdzinājumā ar Dāniju, kas parasti tā nav, taču cūkgaļas cena Latvijā tik un tā nozares skatījumā ir ļoti laba un sedz izmaksas. "Mēs vēl varam mazliet nopelnīt, kam būtu jābūt normālai parādībai biznesā," sacīja Lejniece.

Pēc viņas teiktā, patlaban nozarei Latvijā ir atelpas brīdis, jo Latvijas cūkkopjiem pēdējos gados bija jāstrādā sliktākā situācijā.

Latvijas Cūku audzētāju asociācijas mērķis ir labvēlīgas ekonomiskās un politiskās vides izveidošana cūkkopības nozares attīstībai Latvijā, ievērojot starptautiskās integrācijas aspektus. Latvijas Cūku audzētāju asociācijas uzdevumi ir pārstāvēt cūku audzētāju intereses valsts institūcijās un organizācijās, kā arī nevalstiskajās organizācijās un ārvalstīs un veidot un attīstīt kautuvju un pārstrādes jaudu, panākot maksimāli iespējamo ietekmi tās pārvaldē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu