Baumanis desmitajā vietā pēc pasaules čempionāta DĀR posma pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD vienības ieņem desmito vietu pēc Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā desmitā un pēdējā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām prestižākajā "SuperCar" klasē.

Pirmo kvalifikācijas braucienu Baumanis sāka no pirmās starta vietas, bet pirmajā līkumā viņš iebrauca kā otrais. Līdz pat pirmspēdējam aplim latvietis turējās aiz muguras līderim Niklasam Grēnhelmam no Somijas, bet pēc izbrauktā džokera apļa viņš noslīdēja uz trešo pozīciju un augstāk vairs nespēja pakāpties.

Baumanis pirmajā kvalifikācijas sesijā uzrādīja 11.ātrāko apļa laiku, bet otrajā braucienā viņš bija septītais ātrākais, tādējādi kopvērtējumā pēc diviem kvalifikācijas etapiem latvietis ir desmitais.

Otrajā kvalifikācijas braucienā latvietis pēc starta ierindojās otrajā vietā aiz Jeres Kaliokoski un līdz pat trešajam aplim brauca ļoti cieši aiz sava sāncenša. Baumanis trešajā aplī izbrauca "džokeri", pēc kura atgriezās otrajā pozīcijā, bet jau nākamajā aplī spēja iegūt lielāku ātrumu pirmspēdējā līkumā, tādējādi nosargājot pirmo vietu otrajā kvalifikācijas braucienā.

Svētdien norisināsies atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, kā arī pusfināli un fināls.

Zīmīgi, ka pirms sezonas pēdējā posma par uzvaru šajā sezonā var cīnīties trīs braucēji - brāļi Timijs un Kevins Hanseni no Zviedrijas, kā arī Andrēass Bakerūds no Norvēģijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 187 punktiem ir T.Hansens, par punktu atpaliek Bakerūds, bet K.Hansens ir trešais ar 179 punktiem. Tālāk ar 157 punktiem seko Grēnhelms, bet Baumanis ierindojas piektajā pozīcijā ar 126 punktiem. Reinis Nitišs, kurš šosezon nepiedalās visos posmos, iekrājis 40 punktus un ierindojas 14.pozīcijā.

Prestižajā "SuperCar" klasē Baumanis šosezon pārstāv STARD komandu, bet Nitišs brauc "GRX Taneco" vienībā.

Baumanis posmā Norvēģijā izcīnīja trešo vietu, bet Kanādā bija otrais, kamēr Nitišs bija trešais Zviedrijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā ir desmit posmi. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu