Tallinā taps fenomenāla dzelzceļa "Rail Baltica" stacija-tilts (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Tallina
Tallina Foto: Negativ/Zaha Hadid Architects

Mūsu kaimiņvalstī Igaunijā arī aktīvi kaļ plānus Rail Baltica dzelzceļa līnijas realizācijai, taču Tallinas stacija uz pārējo Baltijas valstu pilsētu fona, izcelsies ar fenomenālu dizainu. 

Savdabīgās celtnes autori ir pasaulē prestižā arhitektu biroja "Zaha Hadid Architects" profesionāļi. Stacijas ēka būs multimodāls transporta tīkls, kurā tiks apvienotas stacijas funkcijas, gājēju tilts un pārsēšanās punkti uz citiem sabiedriskajiem transportiem. 

Foto: Negativ/Zaha Hadid Architects

Ēka būs veidota tā, lai atvieglotu pasažieru plūsmu un starp steidzīgajiem neveidotos pūļu sastrēgumi. Pasažieriem, kas tikko izkāpuši no vilciena, nebūs jāraizējās par grūstīšanos, spiešanos uz autobusu vai tramvaju. 

Foto: Negativ/Zaha Hadid Architects

Rail Baltica Tallinas staciju būvēs vairākās fāzēs, izmantojot modulāri strukturālo sistēmu, tādējādi ļaujot lietot staciju jau pēc pirmās fāzes noslēgšanās un netraucējot pasažierus un darbiniekus ar piebūves celtniecības darbiem. Rail Baltica Tallinas stacijas metu konkurss tika izsludināts jau šā gada maijā, bet septembrī atlasīts konkursa uzvarētājs - "Zaha Hadid Architects" projekts. 

Foto: Negativ/Zaha Hadid Architects

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Foto: Negativ/Zaha Hadid Architects
Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu