ASV sociālais dienests dzīvu sievieti pasludina par mirušu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

73 gadus veca ASV Teksasas štata iedzīvotāja Šerija Elisa pasludināta par mirušu, neskatoties uz to, ka sieviete joprojām ir dzīva, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Elisas problēmas sākās novembra sākumā – viņa aptiekā vēlējās samaksāt par medikamentiem, tomēr viņai neizdevās samaksāt ar savu norēķinu karte. Šo bankas karti Elisa bija ieguvusi vien pirms trīs mēnešiem.

Sieviete devās uz savu banku, kur viņa noskaidroja, ka Sociālās apdrošināšanas administrācija viņu pasludinājusi par mirušu.

“Ja mana bankas karte nekur netiek pieņemta, es nevaru nopirkt degvielu, pārtiku, es neko nevaru pasākt. Es nezinu, cik ilgi es jau biju “mirusi”, pirms es par to uzzināju,” stāsta sieviete.

Kā noskaidrots 2016.gada veiktā pētījumā noskaidrojies, Sociālās apdrošināšanas administrācija šajā gadā katru mēnesi reģistrēja mazāk par 1000 kļūdainu nāves reģistrēšanas gadījumu.

Lai par mirušu pasludinātu cilvēku, atkal reģistrētu kā dzīvu, var paiet līdz pat 45 dienām, un šajā laikā Elisai būs liegta iespēja piekļūt naudai, kas ir viņas kontā.

“Pasaulei tu esi mirusi, bet patiesībā tu neesi mirusi. Tā ir vientuļa sajūta,” norāda Elisa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu