Sadursmēs Irākā četri bojāgājušie un 130 ievainotie (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Protestētāju un drošības spēku sadursmēs Irākas dienvidos gājuši bojā četri protestētāji un aptuveni 130 ir ievainoti, pirmdien paziņojusi neatkarīgā Irākas Augstā Cilvēktiesību komisija.

Sadursmes notikušas svētdien Nasirijā pie izglītības direktorāta. Protestētāji centās atturēt darbiniekus no ieiešanas ēkā, un policija izmantoja asaru gāzi, lai protestētājus izklīdinātu.

Komisija ziņoja, ka vairāku ievainoto protestētāju stāvoklis ir smags.

Irākieši Bagdādē un galvenokārt šiītu apdzīvotajos Irākas dienvidos protestos pieprasa reformēt politisko iekārtu. Protestus uzkurinājušas sabiedrības dusmas par plaši izplatīto korupciju, lielo bezdarbu un sliktajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem.

Lai gan kopš 24.oktobra, kad sākās otrais protestu vilnis, protestētāju galvenā taktika bijusi pilsoniskā nepakļaušanās, demonstrācijas vairākkārt ir pāraugušas vardarbībā. Pirmais protestu vilnis sākās 1.oktobrī.

Protesti ir plašākie Irākā kopš 2017.gada decembra, kad Irāka pasludināja visas teritorijas atbrīvošanu no džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku kontroles.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu