Profesore: iedodot planšeti mēs savu bērnu "izslēdzam" no reālās dzīves (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Kādas ir bērnu attiecības ar tehnoloģijām un kā tas ir mainījies gadu gaitā, pastāstīja Latvijas Universitātes (LU) profesore Zanda Rubene.

 Viņa tuvāk iepazīstināja ar pētījumu “Mazi bērni un digitālās tehnoloģijas”, kurā arī pati iesaistījusies. Pētījumā aplūkots no 0 līdz 8 gadus vecu bērnu tehnoloģiju lietošanas paradumi, šo ierīču ietekme uz bērnu un kāda ir vecāku starpniecība.

Balstoties uz izpētīto, Zanda norādīja uz mūsdienu realitāti: “Mēs izmantojam tehnoloģijas kā aukli”. Un tikai likumsakarīgi, ka mūsdienās jau no 11 mēnešu vecuma bērns prot izmantot tehnoloģijas.

"Iedodot tehnoloģijas saviem bērniem, kaut vien brīdī, kamēr gaidām rindā pie ārsta, pēc savus bērnus izslēdzam no reālās dzīves. Bērns iekapsulējas un izolējas tur - tajā aizspogulijā. Bet ir viena nianse - informācijas tehnoloģijas pašas par sevi ir varena lieta, ja tās izmantojam, lai komunicētu. Te ir svarīga vecāku starpniecība," runā profesore. 

Seko līdzi foruma "Līdere" 2019 stāstiem - turpmākās nedēļas varēsi sieviešu uzrunas lasīt, klausīties un skatīties portālā TVNET!  

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu