Visā Latvija notiks "Dvēseļu puteņa" seansi ar filmas veidotāju dalību (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā: strēlnieku grims un kostīmi
Filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā: strēlnieku grims un kostīmi Foto: @lmt

Valsts svētku mēnesī kinoteātros visā Latvijā notiks kara drāmas "Dvēseļu putenis" īpašie seansi, kuru laikā skatītāji klātienē varēs satikt filmas veidotājus.

Filmas īpašie seansi ar radošās komandas dalību norisināsies vairākos kinoteātros Rīgā, kā arī Kuldīgā, Ogrē, Siguldā, Cēsīs, Madonā, Jelgavā, Carnikavā un Valmierā. Pasākumu laikā skatītāji varēs ne tikai klātienē sastapt filmas veidotājus un aktierus, bet arī izzināt filmas "Dvēseles puteņa" filmēšanas aizkulises.

Pašreiz zināms, ka filmas seansā 15.novembrī plkst.18 kinoteātrī "Splendid Palace" varēs tikties ar režisoru Dzintaru Dreibergu, savukārt filmas seansā 19.novembrī plkst.13 - ar galveno operatoru Valdi Celmiņu.

Filmas seansā 12.novembrī Kuldīgas Kultūras centrā plkst.14.30 un plkst.19.30 viesosies aktieris Oto Brantevics un Ziedonis Ločmelis. Savukārt filmas seansā 13.novembrī Ogres novada kultūras centrā plkst.19 viesosies filmas režisors, producente Inga Praņevska un aktieris Vilis Daudziņš.

Madonas kinoteātrī "Vidzeme" filmas seansā 14.novembrī plkst.19 viesosies interneta vietnes "dveseluputenis.lv" radošās izstrādes un projekta vadītāja Žaklīne Zābere. Siguldas kinoteātrī "Kino Lora" filmas seansā 17.novembrī plkst.13.30 viesosies Dreibergs, Praņevska, Celmiņš un aktrise Ieva Florence. Tajā pašā dienā filmas seansā Vidzemes koncertzālē "Cēsu kino" plkst.18.30 viesosies Dreibergs, Praņevska un Celmiņš. Savukārt filmas seansā 18.novembrī Carnikavas novada tautas namā "Ozolaine" plkst.15 viesosies Dreibergs un Praņevska.

Vēsturiskā kara drāma tapusi pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna "Dvēseļu putenis" motīviem un ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību - pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu, filmas sižetu ieskicē filmas veidotāji.

"Grīna romānā līdztekus personiskajam jaunā puiša stāstam par karā piedzīvoto ir arī precīzs vēsturisks apraksts, kur un kā notika cīņas par Latviju. Tas ir stāsts, kas joprojām apliecina mūsu tautas neizsīkstošo gara spēku un jāzina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, jānodod no paaudzes paaudzē, lai mēs arvien apzinātos, ka brīvība nav pašsaprotama," norādīja Dreibergs.

Foto: filmas "Dvēseļu putenis" svinīgā pirmizrāde

Filmu "Dvēseļu putenis" veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm -Dreibergs, Praņevska, Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi. Filmu Latvijā izplata "Uz kino".

Jaunāka informācija par seansiem Latvijā meklējama interneta vietnē "dveseluputenis.lv", aģentūru LETA informēja filmas veidotāji.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu