Eksplozijās Sīrijas kurdu pilsētā gājuši bojā seši civiliedzīvotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/LETA

Trīs vienlaicīgās spridzināšanās Sīrijas ziemeļaustrumu pilsētā Kamišli, kur iedzīvotāju vairākums ir kurdi, gājuši bojā vismaz seši civiliedzīvotāji, paziņoja avots kurdu drošības struktūrās un Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" ("Sīrijas Cilvēktiesību observatorija"). 

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību par spridzināšanām, bet tās notika neilgi pēc tam, kad džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmās atbildību par kristiešu garīdznieka slepkavību tajā pašā pilsētā. 

Ziņu aģentūras AFP korespondents Kamišli redzēja sadegušas automašīnas un dūmus, kas pacēlās no sprādzienu vietām. 

Ugunsdzēsēji mēģināja apslāpēt sprādzienu izraisītās liesmas, bet glābēji nesa prom upurus. 

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", kas informāciju iegūst  no avotiem Sīrijā, vēstīja, ka pilsētā tirgū un netālu no skolas eksplodēja divas ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas un viens mīnēts motocikls. 

Vienlaikus notikušajos sprādzienos ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki, norādīja organizācija. 

Pirms sprādzieniem "Islāma valsts" uzņēmās atbildību par armēņu katoļu priestera no Kamišli nogalināšanu. 

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ziņoja, ka garīdznieks un viņa tēvs tika nogalināti apšaudē, kad bija ceļā uz Deirezoras provinci valsts austrumos, lai pārbaudītu, kā tur notiek baznīcas atjaunošana. 

Kurdu kaujinieki ir vadījuši ASV atbalstītu cīņu pret "Islāma valsti" Sīrijā, martā padzenot ekstrēmistus no pēdējā viņu kontrolētā apgabala. 

Tomēr džihādisti turpina uzņemties atbildību par uzbrukumiem Sīrijas ziemeļaustrumos un austrumos. 

Jūlijā "Islāma valsts" uzņēmās atbildību par kravas automašīnā ievietotas bumbas sprādzienu Kamišli, kas prasīja vismaz 44 cilvēku dzīvības. 

9.oktobrī sāktais Turcijas pārrobežu uzbrukums kurdu kaujiniekiem pastiprināja bažas, ka džihādisti varētu masveidā izlauzties no kurdu cietumiem, tomēr trauslā Turcijas un Krievijas pamiera vienošanās lielā mērā ir apturējusi ofensīvu. Kurdu spēki ir atkāpušies no teritorijām Turcijas robežas tuvumā, izņemot Kamišli. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu