Otrdien gaidāms vējains laiks; valsts centrālajā daļā bieza migla

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Otrdien Latvijā dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Sākot no valsts rietumiem, palielināsies mākoņu daudzums. Vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāms neliels lietus. Gaišāka diena būs austrumu novados.

Gaisa temperatūra sasniegs +4..+7 grādus.

Rīgā var uzspīdēt saule, debesis apmāksies, nav gaidāmi nokrišņi. Pēcpusdienā un vakarā dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +6 vai +7 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklona rietumu mala un ciklona austrumu perifērija. Atmosfēras spiediens Latvijā rīta agrumā 761-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī. Kurzemē spiediens sāk pazemināties, bet valsts austrumos vēl nedaudz paaugstinās.

Valsts centrālajā daļā sabiezējusi migla

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt Zemgalē un Rīgā - izveidojusies migla ar redzamību 100-500 metri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav ievērojamu nokrišņu. Pūš neliels dienvidaustrumu vējš. Debesis pārsvarā apmākušās, vietām skaidrojas, un zem skaidrām debesīm ceļi var apledot. Rīgas apkārtnē vietām konstatēts apledojums.

Gaisa temperatūra -1..+4 grādi, Mērsraga novērojumu stacijā reģistrēts sals līdz -3 grādiem.

Rīgā migla, lēns dienvidu vējš pāriet mērenā dienvidaustrumu vējā, gaisa temperatūra 0..+2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +5..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.novembrī bija +28 grādi Krētā un +29 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -25..-30 grādi vietām Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu