Armaņeva skaidro, ko par valsts naudu darījusi Īrijā (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Influenceru un blogeru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva piedalās preses konferencē, kurā informē par iedzīvotāju drošību digitālajā vidē.
Influenceru un blogeru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva piedalās preses konferencē, kurā informē par iedzīvotāju drošību digitālajā vidē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Blogere Maija Armaņeva, kura nesen devās uz Īriju, lai par valsts naudu stāstītu emigrācijas latviešiem par modi un stilu, nu atgriezusies dzimtenē un sarunā ar "Privāto Dzīvi" atminas pēdējās dienās piedzīvoto. 

Nometnē, kur Armaņeva stāstījusi par modi, piedalījušies 20 jaunieši. Pēc viņas domām, ir pareizi mācīt latviešu valodu, izmantojot jauniešiem saistošas un tīkamas tēmas. "Stāstīju, kā mainījās mode, sākot no 1900. gada. Lielāko uzsvaru liku uz beidzamajām dekādēm," izdevumam skaidro Armaņeva, kura jauniešiem nodarbību laikā uzdevusi arī veidot kolāžas un īsu rakstu darbu. 

Kā stāsta Maija, bērniem šīs iegūtās zināšanas bijušas lietderīgas: "Dažs pat apraudājās, ka mums bija jāšķiras. Daudzi no šiem bērniem kārtos eksāmenus latviešu valodā. Tāds bija arī nometnes mērķis – atsvaidzināt latviešu valodas zināšanas."

Jau vēstīts, ka par stila un modes nodarbību vadīšanu blogerei no valsts budžeta līdzekļiem piešķirs 750 eiro, kā arī apmaksātas aviobiļetes 300 eiro vērtībā.

Atgādinām, ka Armaņeva savā "Instagram" kontā pirmdienas, 28, oktobra, rītā paziņoja, ka Izglītības ministrijas uzdevumā lido uz Īriju emigrācijas jauniešiem pasniegt nodarbības, tai skaitā arī medijpratību. Daļa sabiedrības, pat profesionālie komunikācijas speciālisti, šo vēstījumu bija sapratuši, ka Izglītības ministrija noalgojusi Armaņevu pasniegt kursus medijpratībā.

Pati Maija LNT Ziņām šo nosauca par pārpratumu, jo patiesībā Īrijas latviešu nacionālās padomes rīkotajos kursos emigrācijas jauniešiem, ko apmaksā Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, stāstīšot tikai par stilu un modi.

Uz augšu