Pāvestu kaislības pie skatītājiem atgriezīsies janvārī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
«Jauns pāvests»
«Jauns pāvests» Foto: HBO/publicitātes

2020. gada janvārī pie skatītājiem nonāks jaunas kompāniju "Sky Atlantic" un HBO veidotā seriāla "The Young Pope" ("Jaunais pāvests") sērijas. Tiesa, jaunā seriāla nosaukums būs "The New Pope" ("Jauns pāvests"). Šomēnes publicēts pirmais jaunās sezonas reklāmas rullītis, kurā redzams, ka šajā stāstā atgriežas aktiera Džūdas Lova (Jude Law) 2016. gada seriālā atveidotais varonis.

Atgādinām, ka seriālu ar nosaukumu "The Young Pope" 2016. gadā radīja itāļu režisors Paolo Sorentino, tam bija desmit sērijas un seriālā galveno lomu - jaunu amerikāņu pāvestu Leniju Belardo atveidoja Lovs. Seriālā pašmāju skatītāji bija pamanījuši arī interesantu faktu - viens no seriālā redzamajiem kardināliem bija uzvārdā Ozoliņš, bet seriālam fonā skanēja latviešu komponista mūzika, proti, komponista Pētera Vaska "Ceturtais stīgu kvartets".

Vasks toreiz izteicās, ka jūtas ļoti pagodināts, ka tieši Sorentino izvēlējies viņa mūziku. "Sorentino ir mans iemīļotākais režisors," viņš teica. "Īpaši mani uzrunāja viņa filma "Dižais skaistums" ("La grande bellezza")."

Kardināls Ozoliņš
Kardināls Ozoliņš Foto: Ekrānuzņēmums

Arī jaunā seriāla veidošana uzticēta Sorentino, un tam iecerētas deviņas sērijas.

Galvenajā lomā šoreiz izcilais amerikāņu aktieris, režisors, producents un – kopš 2002. gada – arī modes dizainers Džons Malkovičs (John Malkovich). 

"Jauns pāvests"
"Jauns pāvests" Foto: HBO/publicitātes

Scenāriju itāļu režisoram palīdzēja rakstīt arī Umberto Kontarelo un Stefano Bisess.

Džons Malkovičs seriālā atveidos jauno pāvestu, kas ieņēmis Belardo vietu. Bez viņa seriālā būs redzama Holivudas aktrise Šārona Stouna (Sharon Stone) un mūziķis Merilins Mensons (Marilyn Manson).

"Seriāls sniedz padziļinātu ieskatu apslēptajā Vatikāna pasaulē, izaicinot to ar agnostiķa attieksmi," par jauno seriālu raksta kāds kritiķis.

Par darbu pirmajā sezonā Lovs tika nominēts "Zelta globusa" balvai, taču to neieguva. 

Kompānijas HBO saturs skatāms LMT mājas viedtelevīzijā.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu