Uz dzelzceļa šogad jau 60 avāriju, kurās iesaistītas automašīnas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijā uz dzelzceļa pārbrauktuvēm šogad desmit mēnešos fiksēti gandrīz 60 negadījumu, kuros iesaistītas automašīnas, informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji.

Pēc "Latvijas dzelzceļa" datiem, 2019.gada desmit mēnešos notikušas sešas sadursmes starp automašīnu un vilcienu.

Tāpat kompānijā norādīja, ka autovadītāju neapdomības un neuzmanības dēļ katru gadu tiek fiksēti negadījumi, kuros tiek traucēta aizsargbarjeras vai luksofora darbība. Šogad uz dzelzceļa pārbrauktuvēm visā Latvijā ir fiksēti 50 negadījumi, kuros traucēta aizsargbarjeras darbība, kā arī trīs negadījumi, kuros traucēta pārbrauktuves luksofora darbība.

Pēdējos gados negadījumu skaits uz dzelzceļa pārbrauktuvēm būtiski nesamazinās.

Latvijā uz dzelzceļa pārbrauktuvēm šogad desmit mēnešos fiksēti gandrīz 60 negadījumu, kuros iesaistītas automašīnas, informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji, kas liek secināt, ka sabiedrība kopumā nepievērš pietiekamu uzmanību drošai dzelzceļa pārbrauktuves šķērsošanai.

Tomēr ilgākā laika periodā - pēdējo 20 gadu laikā -, uzlabojot dzelzceļa pārbrauktuvju infrastruktūru, negadījumu skaits sarucis.

Pārkāpjot noteikumus, autovadītāji ne tikai riskē ar savu dzīvību, bet arī vilciena pasažieru dzīvībām. 

"Autovadītāji bieži vien steigā neaizdomājas par riskiem, kas var rasties, neievērojot noteikumus uz dzelzceļa pārbrauktuvēm - automašīnas bojājumi ir nieks salīdzinājumā ar risku zaudēt dzīvību. Tādēļ aicinu autovadītājus ziedot kādu papildus minūti pie pārbrauktuves un, lieki neriskējot, droši aizbraukt līdz savam galamērķim," pauda "Latvijas dzelzceļa" galvenais tehniskais direktors Dainis Zvaners.

Autovadītāji bieži mēdz būt nepacietīgi

"Latvijas dzelzceļa" pārstāvji norādīja, ka autovadītāji mēdz būt nepacietīgi un pārdroši, šķērsojot pārbrauktuvi laikā, kad tai tuvojas vilciens, un apzināti ignorē nolaistas drošības barjeras, kā arī mirgojošus brīdinājuma signālus. Turklāt autovadītājiem ir netikums neaprēķināt to, vai viņiem pietiks vietas aiz dzelzceļa sliedēm, tādējādi tiek radīts liels apdraudējums apkārtējo drošībai un savai dzīvībai. Tāpat ir novērojama tendence, kad autovadītāji pilnībā neaptur transportlīdzekli pirms "stop" zīmes vai apzīmējuma uz ceļa un nepārliecinās par drošību pirms šķērso dzelzceļa pārbrauktuvi.

Atgādinām, ka pirms dzelzceļa pārbrauktuves šķērsošanas jāaptur automašīnu, lai pārliecinātos par drošību, jāievēro brīdinošo signālu, ceļa zīmes, pārbrauktuves barjeru, kā arī jāizvērtē, vai varēs šķērsot sliedes pilnībā, neapstājoties uz tām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu