"Demo skapī" šonedēļ jaunās popzvaigznes Elizza, Anete Porga un reperis Edgars Sniegs

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Sniegs
Edgars Sniegs Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - jaunās popzvaigznes Elizza, Anete Porga un reperis Edgars Sniegs.

Edgars Sniegs "Supa dupa nais"

Ar pozītīvu singlu "Supa dupa nais" pašmāju hiphopā sevi piesaka reperis Edgars Sniegs. Reperis debijas albumu sola 2020. gada pavasarī.

"Dziesma ir pateicība pagātnei un veltījums nākotnei," skaidro reperis. "Jaunības maksimālismu, ko parasti pavada vēlme izcelties, patikt citiem vai kādam kaut ko pierādīt, ir nomainījis periods, kurā galvenais kritērijs ir radīt to, kas patīk pašam. Par albumu esmu sapņojis kopš vidusskolas, un pēc teju piecpadsmit gadu ilgas gaidīšanas beidzot sniega bumba ir sākusi ripot. Līdzīgi kā šī, dziesmas albumā būs retrospektīvas par manu pieredzi un dzīves vērojumiem. Iespējams, arī citi saklausīs kaut ko pazīstamu un tuvu.” 

Dziesmas video režisors un operators ir Sniega bērnības draugs Rihards Olmanis. 

Dziesmu ieskaņojis Pēteris Upelnieks, kurš plašāku popularitāti savulaik guva grupas «PeR» sastāvā.

Video: Edgars Sniegs "Supa dupa nais".

Anete Porga "Tik tevi"

Ar jaunu mūziku visus popmūzikas cienītājus iepriecinājusi dziedātāja Anete Porga, kas savu trešo singlu "Tik tevi" radījusi kopā ar ģitāristu Gunāru Cauņu (Wild Detroit Gang). Abi darbojas arī duetā "Anete Porga & Gunārs Cauņa".

"Dziesma ir stāsts par svarīgāko lietu mūsu dzīvē, kas patiesi izceļ to, kas mēs esam. Mūsu lieta tā ir mūzika, kas bieži rada sajūtu, ka tā ieņem dzīvas personas statusu un tagad mēs esam trīs, kas kopīgi iededz radošu dzirksteli muzikālajā kopdzīvē," dziesmas ideju skaidro Porga. "Dziesma ir vēlējums katram, kurš atradis savas kaislīgākās dzīves nodarbes un kā pamudinājums katram, kuri tās vēl meklē. Tāpēc es vienmēr saku: “Dari to, kas tu esi un meklē to, kas tu esi”."

Anete Porga
Anete Porga Foto: publicitātes

Dziesmas teksta un video klipa scenārija autore ir pati dziedātāja, bet mūziku, kopā ar Aneti sacerējis Gunārs. Dziesmas aranžējumu veidojis producents Jānis Noriņš (N-Jay Production). Videoklipa operators un montāža - Kaspars Kambars (KKVideo).

Video: Anete Porga "Tik tevi"

 

Elizza "Can't Quit"

Jaunā popzvaigzne Elizza, īstajā vārdā Elīza Salinieka, jau vairākus gadus dzīvo Londonā. Tas jūtams arī viņas mūzikā - tā ir mūsdienīga. Par savām muzikālajām ietekmēm dziedātāja sauc Dua Lipa un Sia. "Can't Quit" ir dziedātājas jaunākais singls. 

“Šī dziesma ir par spēcīgām romantiskajām jūtām, kas neļauj apstāties - gandrīz kā pieradums, no kura grūti izstāties," tā dziedātāja.

Elizza
Elizza Foto: publicitātes

"You're The Drug I Can't Quit," ("Tu esi zāles (narkotika), no kurām nevaru atteikties"), skan dziesmas vārdi. 

"Drug attiecas uz dopamīnu, ko tu jūti, kad esi iemīlējies - atkarību no cita cilvēka un mazliet zaudējot prātu,” šo rindiņu skaidro Elizza.

Video: Elizza "Can't Quit"

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu