Valmierā un Alūksnē varētu izveidot valsts iestāžu administratīvos kompleksus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Paula Čurkste/LETA

Valmierā un Alūksnē par 18 miljoniem eiro varētu izveidot administratīvos kompleksus, kuros atrastos iekšlietu dienesti un citas valsts iestādes, liecina valdībā uzklausītais Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojums.

IeM Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas darba grupa ir rosinājusi apsvērt iespēju Alūksnē veidot jaunu, multifunkcionālu administratīvo kompleksu, kurā varētu izvietot visus Iekšlietu ministrijas dienestus, kā arī citas valsts iestādes. Šāda administratīvā centra izveides provizoriskās izmaksas varētu būt aptuveni pieci miljoni eiro.

Līdzīga iecere tiek apsvērta arī Valmierā, kur jauna administratīvā centra izbūve ļautu zem viena jumta izvietot Valsts policijas (VP) reģionālo centru ar īslaicīgās aizturēšanas vietu, Valsts robežsardzes dienestu, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Vidzemes struktūrvienību, Nodrošinājuma valsts aģentūras Vidzemes struktūrvienību, kā arī sporta centru un šautuvi. Valmieras administratīvā centra izveides provizoriskās izmaksas varētu būt aptuveni 13 miljoni eiro.

Apvienojot vairākas iestādes zem viena jumta samazinātos ar ēku uzturēšanu saistītas izmaksas, strādājošajiem būtu nodrošināti atbilstoši darba apstākļi un uzlabotos iekšlietu dienestu pakalpojumu kvalitāte.

IeM ziņojumā norāda, ka nepietiekamā finansējuma dēļ nav iespējams veikt nepieciešamās investīcijas jaunu ēku izbūvē vai nepieciešamo renovāciju un uzlabojumu veikšanā. Tas nozīmē, ka būtisks finansējuma apjoms tiek izlietots novecojušu un energoneefektīvu ēku uzturēšanai. Lielākā daļa Vidzemes reģionā izvietoto Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo un Valsts policijas izmantotās ēkas ir sliktā tehniskā vai avārijas stāvoklī.

Piemēram, tikai trīs no septiņām Vidzemes reģiona VP iecirkņos esošajām īslaicīgās aizturēšanas vietām ir lietošanai atbilstošā stāvoklī.

IeM uzskata, ka VP Madonas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietu infrastruktūru nepieciešams uzlabot, izveidojot to par vienu no reģionālajām īslaicīgās aizturēšanas vietām.

Atbilstoši resursu un telpu optimizācijai tiek apsvērts Limbažu, Alūksnes un Valkas iecirkņu attīstību turpināt bez īslaicīgās aizturēšanas vietu izveides vai attīstības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu