Ukraina cer pagarināt vilciena Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga maršrutu līdz Tallinai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa sliedes
Dzelzceļa sliedes Foto: Pixabay

Ukrainas Infrastruktūras ministrija cer nākamgad pagarināt starptautiskā vilciena Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga maršrutu līdz Tallinai, liecina informācija ministrijas interneta vietnē.

Par to otrdien paziņojis infrastruktūras ministrs Vladislavs Kriklijs, iepazīstinot sabiedrību ar turpmāko piecu gadu plāniem infrastruktūras un transporta attīstības jomā.

Ukrainas dzelzceļa formēts starptautiskais pasažieru vilciens no Kijevas caur Minsku un Viļņu uz Rīgu sāka kursēt pagājušā gada 28.septembrī, bet februārī Igaunijas dzelzceļa kompānija "Eesti Raudtee" pēc apspriešanās ar kolēģiem no Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas "Ukrzaļiznicja" paziņoja, ka šā vilciena maršruts varētu tikt pagarināts līdz Tallinai jau vasaras sākumā.

Tobrīd tika norādīts, ka Igaunijas dzelzceļa uzņēmums "Eesti Raudtee" konsultējas ar Dienvidigaunijas vietējām pašvaldībām, lai noskaidrotu ieinteresētības pakāpi un iespējamās pieturas, tikmēr Ukraina uzsvēra, ka no savas puses saredz visas tehniskās iespējas pagarināt maršrutu līdz Igaunijas galvaspilsētai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu