Merzļikins: Būšu priecīgs, kad mammai varēšu iedot uzvaras ripu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lai arī Elvis Merzļikins aizvadīja labu spēli Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, viņa pārstāvētā komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta mačā ar 2:3 viesos pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas "Canadiens". Ar savu individuālo sniegumu vārtsargs būs apmierināts, kad savai mammai varēs atdot uzvaras ripu. 

"Pēcspēles metienus NHL izpilda daudz ātrāk nekā Eiropā," sarunā ar mediju pārstāvjiem sacīja Merzļikins. "Esmu noguris no šīm hokeja atšķirībām. Vēlos gūt uzvaras šeit. Tas notiks."

Merzļikins savā piektajā NHL spēlē pret Monreālas "Canadiens" atvairīja 30 no 32 pretinieku metieniem. Kanādas komandai uzvaru pēcspēles metienos nodrošināja Džonatans Druēns. 

Pirmās divas trešdaļas Merzļikins spēlēja lieliski, paliekot nepārspēts. Izlīdzinājumu (2:2) "Canadiens" panāca vien 41 sekundi pirms trešās trešdaļas beigām, kad precīzi meta slovāks Tomāšs Tatars. 

"Jutu, ka vairs neesmu tik uztraucies, nobijies," teica Latvijas vārtsargs. "Spēle AHL čempionātā Klīvlendā bija lieliska. Tajā mačā bieži liku lietā savu nūju, darbojos ar ripu. Tur gan ātrumi nav tik lieli kā NHL laukumos. Joprojām mācos un virzos uz priekšu."

"Blue Jackets" piedzīvoja septīto zaudējumu pēdējās astoņās spēlēs. 

"Par pirmajiem zaudētajiem vārtiem es uzņemos atbildību, bet otrajos izdarīju visu, kas bija manos spēkos," sacīja Merzļikins. "Pēcspēles metienos klājās grūtāk, jo tik labi nepazīstu pretinieku spēlētājus. Šveicē es zināju, ko no sāncenšiem sagaidīt. Bet šeit nav laika domāt, ir jādara savs darbs."

Viņam tika vaicāts, vai ir apmierināts ar savu individuālo sniegumu. Uz ko Merzļikins atbildēja: 

"Nē. Es būšu priecīgs, kad savai mammai varēšu iedot uzvaras ripu."

25 gadus vecais Merzļikins NHL piedalījies piecās spēlēs, kurās vidēji savos vārtos ielaidis 3,43 ripas, atvairot 89,4% pretinieku metienus. 

Kolumbusas komanda ar 18 spēlēs izcīnītām sešām uzvarām ieņem 13. vietu turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu