Par godu Grētai Tūnbergai tapis iespaidīgs grafiti (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pasaulē slavenais reālistisko grafiti mākslinieks Andres Pereoselli nu ir iemūžinājis arī pusaudžu vecuma dabas aktīvistes Grētas Tūnbergas ģīmetni uz kādas ēkas ASV pilsētā Sanfrancisko, vēsta portāls CNN. 

Zviedru dabas aktīviste, kas vēl pat nav sasniegusi pilngadību, slavu sasniedza vēja ātrumā. Ne velti par godu meitenei jau nākamo otrdien tiks pabeigts milzīgs, reālistisks grafiti ar aktīvistes portretu. 

Foto: EPA / Scanpix

Šis grafiti ir veidots ar mērķi likt gājējiem apstāties uz mirkli un padomāt par vidi, globālo sasilšanu un vides apdraudējumu. Šī neparastā projekta ierosinātāji ir bezpeļņas organizācija "One Atmosphere", bet mākslas darba autors ir argentīniešu graffiti mākslinieks Andres Pereoselli, kas ir uzgleznojis līdzīgas citu cilvēku ģīmetnes uz ēku sienām. Organizācijas vadītājs Pols Skots portālam atklāj, ka, plānojot, kuru cilvēku ir vērts uzzīmēt uz ēkas sienas, tad Grēta bija pirmā persona, kas ienāca prātā. "Ja mēs varam nodot plašākai publikai viņas vēstījumu un iesaistīt vairāk cilvēku, likt tiem ieklausīties Grētas stāstījumā, mēs paveicam neiedomājamu darbu," stāsta Skots.

Foto: EPA/Scanpix

Kopumā atsauksmes par šo grafiti ir pozitīvas - pārsvarā kritiku ir nācies uzklausīt tikai no tiem, kas Grētu neatpazina vai nav dzirdējuši par viņu un viņas darbu. 

Mākslinieks šo darbu ir veicis brīvprātīgi un pilnībā atbalsta Grētas viedokli un nostāju. "Mēs esam pārliecināti, ka cilvēce ir tuvu iznīcībai, tāpēc, ja nerīkosimies tūlīt, kādā brīdī planētas glābšana būs par vēlu," skaidro organizācijas vadītājs Pols Skots. 

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu