Ošs: Mums jāparāda, ka esam cienīgi pārstāvēt savu valsti

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlasei 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atlikušas vēl divas spēles, kurās jābūt vienotiem, uzsver komandas aizsargs Mārcis Ošs.

Latvijas izlasei 16. novembrī izbraukumā jāspēlē ar Slovēniju, bet 19. novembrī Daugavas stadionā Rīgā jāuzņem Austrijas valstsvienība.

Ošs atzīmē, ka komandai ir svarīgi parādīt labu sniegumu laikā, kad tiek atzīmēta Latvijas neatkarība.

"Šis ir brīdis, kad mums jābūt vienotiem, vienam par otru laukumā un ārpus tā. Līdz šim tas izdevies vien epizodiski, bet šī ir tā nedēļa, kas tautai ir sevišķi cieša un tuva. Mums tas jāparāda arī laukumā, lai visi, kuri seko mūsu gaitām un atbalsta, būtu lepni par to," intervijā Latvijas Futbola federācijas mājaslapā citēts Ošs.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Slavišam Stojanovičam mačs Slovēnijā būs ļoti īpašs. Viņam jāved komanda cīņā pret savu valsti, kuras izlasi un klubus viņš iepriekš ir trenējis. Vaicāts, kā būs spēlētājiem?

"Gribētos teikt, ka treneris lielai daļai no mums devis ļoti lielu uzticības kredītu. Arī man. Viņš man vienmēr uzticējies. Mums jādod viņam kaut kas pretim. Nedrīkst būt tā, ka treneris mums uzticas, bet mēs nedodam viņam pretī. Treneris stāv aiz mūsu mugurām un iestājas par mums, bet mēs šobrīd īsti neesam tie, kas pasargā viņu," stāstīja Ošs.

"Šī svētku nedēļa ir īstais brīdis, kad varam parādīt, ka spēlējam par savu valsti un arī par treneri. Nedrīkstam būt tik bezzobaini laukumā. Kaut kad beidzot šajā ciklā ir jāparāda, ka mēs kaut ko varam, nevis tikai uzņemt visu negatīvo."

Jautāts, kāds ir Latvijas izlases mērķis atlikušajos divos mačos šajā ciklā?

"Grūti runāt par mērķiem, ja ņemam vērā, kā līdz šim bijis... Katru reizi, kad dodies laukumā, mērķis ir tikai viens - cīnīties par uzvaru vai vismaz punktiem, mēģināt pierādīt, ka neesam tik slikti, kā dažs labs par mums domā. Cita lieta - kā mums tas šobrīd izdodas. Bet mērķi no tā nemainās. Futbolistam var būt tikai viens mērķis - cīnīties par uzvaru." 

"Mēs to darām savas tautas priekšā. Mums jāparāda, ka esam cienīgi pārstāvēt savu valsti."

Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: Latvijas Futbola federācija

Pēdējā spēle šajā ciklā - 19. novembrī mājās pret Austriju. Kā aicināt līdzjutējus uz stadionu?

'Grūts jautājums. Katru reizi aicinām viņus, ceram uz viņu atbalstu, bet kaut kā neizdodas viņus iepriecināt, sanāk viņus pievilt. Gribu piebilst, ka diezgan pamatoti viņi mūs kritizē. Un tas liek mums aizdomāties. Dažkārt spēlētāji piedzīvo kārtējo zaudējumu un tad aizbrauc uz klubu. Tomēr tā kritika ir tik liela, ka liek apdomāt visu. Kad brauc uz nākamo nometni, saproti, ka gribi darīt visu, lai nepiedzīvotu atkal tās nepatīkamās emocijas," teica Ošs.

Ikdienā Ošs pārstāv Šveices augstākās līgas klubu Neišateles "Xamax", kas patlaban ieņem pirmspēdējo vietu starp 10 komandām valsts čempionātā. Latvijas futbolists 14 spēlēs guvis 2 vārtus, kas ir labākais rādītājs starp komandas aizsargiem.

"Arī pēc atgriešanās kluba rīcībā seko daudz jautājumu par to, kāpēc tā. Līdzjutējiem nedaudz jāpaciešas. Es ticu, ka tam visam agri vai vēlu būs beigas un ka mēs drīz atkal iepriecināsim fanus. Valsts izlase tomēr visiem ir tikai viena. Tie, kuri mīl futbolu un savu valsti, viņi vienmēr nāks atbalstīt mūs. Aicinu viņus nākt uz stadionu. Kad izlasē spēlēs citi, es vienmēr nākšu uz stadionu, jo tā ir mūsu vienīgā izlase, ko atbalstīt," sacīja futbolists.

Pašlaik 28 gadus vecais Ošs karjerā aizvadījis 9 spēles Latvijas izlasē, bet ar vārtu guvumiem nav izcēlies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu