ASV Sīrijā paturēs aptuveni 600 karavīru (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai gan prezidents Donalds Tramps vēlas pilnībā izbeigt Savienoto Valstu iesaisti Sīrijā, ASV valstī pagaidām paturēs aptuveni 600 karavīru, trešdien paziņojis aizsardzības ministrs Marks Espers.

"Mēs turpinām karavīru izvešanu no Ziemeļsīrijas," atrodoties lidmašīnā ceļā uz Seulu, kur viņš ceturtdien uzsāks divu dienu ilgu Āzijas tūri, pavēstīja Espers. "Beigās mēs tur paturēsim 500 līdz 600 karavīru."

Uz jautājumu, vai šis skaitlis ietver arī tos 200 karavīrus, kas izvietoti Al Tanfas bāzē Sīrijas dienvidaustrumos pie robežas ar Jordāniju un Irāku, ministrs norādīja, ka runā par Sīrijas ziemeļaustrumiem, kur Tramps uzdevis apsargāt naftas laukus.

Pēc tam viņš piebilda, ka visā valstī atradīsies pāri par 600 karavīriem.

Espers atzina, ka karavīru skaits var mainīties, īpaši ja sabiedrotie Eiropā pastiprinās savu klātbūtni Sīrijā.

Trampa pagājušā mēneša paziņojums, ka viņš pavēlējis pilnībā izvest karaspēku no Sīrijas, izsauca asu kritiku gan pašās Savienotajās Valstīs, gan aiz to robežām.

Trampa kritiķi norāda, ka viņa lēmums paver ceļu teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" atdzimšanai, bet līdzšinējos ASV sabiedrotos kurdus atstāj neaizsargātus pret Turcijas uzbrukumu.

Vēlāk Tramps nedaudz mīkstināja savu nostāju, paziņojot, ka nelielu karavīru skaitu reģionā atstās, lai aizsargātu svarīgos naftas laukus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu