Svētku svinēšanai: 5 veidi, kā atvieglot viesu uzņemšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: H&M Home

Patlaban pilnā sparā rit patriotu nedēļu, bet pēc tam ar ātriem soļiem tuvosies advente ar visām no tām izrietošajām sekām jeb svētku ballītēm. Saprotams, ka svinēšana ir pozitīva lieta un izklaide ir reizi pa reizei vajadzīga, tomēr dažkārt tā māju saimniekiem var sagādāt liekas raizes. Lai atvieglotu viesu uzņemšanu un padarītu svētkus organizētājiem baudāmākus, portāls "Apartment Therapy" iesaka piecus veidus, kā sagatavoties ballītei. 

Radi noskaņu iepriekšējā vakarā

Izvieto apgaismojumu, sveces, lampiņu virtenes un lukturus jau vakarā pirms lielās gatavošanās ballītei. Padomā arī par smaržām - izvēlies upeņu smaržas sveces vai aromātiskās eļļas ar ogu un kanēļa aromātu, kas telpās radīs maigu un patīkamu rudens vai Ziemassvētku noskaņu. 

Nebaidies prasīt pēc palīdzīgas rokas

Lai noorganizētu lielisku un atcerēšanās vērtu ballīti, būs jāiegulda zināmas pūles un tas nebūt nav tik vienkārši. Nebaidies lūgt tuvākajiem draugiem vai radiem palīdzību ballītes tapšanā. Draugi vai radi noteikti neatteiks palīdzību ne rasola sagriešanā, ne arī citu viesu koordinēšanā.  

Foto: Unsplash

Izveido pašapkalpošanās bāru

Kokteiļu jaukšana, vīnu saliešana un izdabāšana viesu vēlmēm izklausās pēc spraigas skriešanas un uztraukuma. Lai nevajadzētu vaiga sviedros pārvērsties par ballītes bārmeni, sagatavo veselu galdu-bāru, kur viesi atradīs visu sev vajadzīgo - glāzes, vīnus, ledu, stipros dzērienus, limonādes, ledu, citronu un laima šķēlītes, piparmētras un citas kokteiļiem būtiskas sastāvdaļas. Viesiem atliks vien doties pie bāra un pašiem ar saviem spēkiem pagatavot tādu kokteili, kādu sirds kāro. 

Dod norādes

Lai atvieglotu koordinēšanas darbus, jau laikus sagatavo kartītes, kas ļaus izvairīties no liekiem jautājumiem vai nesaprašanām. Izliec vārdu kartītes pie krēsliem vai šķīvjiem, uzliec norādes, kur likt mēteļus un apavus vai pielīmē pie tualetes durvīm izdrukātu uzrakstu "wc". 

Foto: H&M Home

Atstāj traukus rītdienai

Pēc dzērieniem un ēdieniem sākas īstā svinēšana - gaisotne kļūst relaksētāka un cilvēki ir atvērtāki uzsākt sarunas, baudīt atmosfēru un nodoties dažādām spēlēm vai izklaidēm, tomēr ballīšu organizatoru galvas reizēm pārņem trauku kalni. Tā ir amatieru kļūda - pamest viesus ballītes kulminācijā, lai nomazgātu traukus un sakārtotu virtuvi. Tā vietā aiznes traukus uz virtuvi, saliec trauku mašīnā vai izlietnē un dodies izbaudīt pašu rīkotos svētkus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu