Burovs: arī GKR sadarbība ar neatkarīgajiem deputātiem nevedas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Neraugoties uz noslēgtajām vienošanām, sadarbība ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF) nav izdevusies ne "Saskaņai", ne "Gods kalpot Rīgai", ceturtdien žurnālistiem atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs mēra amatā tika ievēlēts šī gada augustā ar "Saskaņas" un neatkarīgo deputātu balsīm. Ar "Saskaņu" tika noslēgts koalīcijas līgums, bet ar NDF - sadarbības līgums.

Mērs norādīja, ka šajā laikā nenoliedzami bijuši emocionāli gājieni gan no "Saskaņas", gan GKR puses, taču abas puses pierādījušas, ka var mainīties.

"Patlaban man nav pretenziju par "Saskaņas" darbu un ceru, ka viņiem nav pretenziju pret mani. Bet, ja runājam par sadarbības līgumu ar NDF - nekāda sadarbība diemžēl nav izveidojusies ne ar mums, ne "Saskaņu", jo aizvainojums viņu vidū ir ļoti liels," sacīja Burovs, norādot, ka visu šo laiku gan sociālajos tīklos, gan praktiskos darbos NDF esot turpinājuši aktīvi kritizēt "Saskaņas" pārstāvjus un veidot konkurenci, nevis sadarbību.

Runājot par pēdējo divu dienu paziņojumiem no koalīcijas partneru puses, mērs atzina, ka forma, kādā pasniegtas viņu vēlmes, nav bijusi sevišķi veiksmīga, taču vērtējot no satura puses - tās ir saprotamas un tiek respektētas.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka GKR pirms svētkiem nekādus lēmumu nepieņems. Tas tiks darīts paplašinātajā partijas valdes sēdē 20.novembrī plkst.10.

Burovs arī norādīja, ka nepieciešamības gadījumā ne viņš, ne GKR no ārkārtas vēlēšanām nebaidās.

"Darbs domē gan tādā scenārijā būs paralizēts, jo būs pirmsvēlēšanu laiks, tad jaunais sasaukums dažus mēnešus pastrādās un atkal būs vēlēšanas, jo 2021.gadā neviens tās nav atcēlis. Izpildvarai būs ļoti grūti strādāt un es nedomāju, ka tas rīdziniekiem ir vajadzīgs. Taču, ja nebūs izejas, tad mēs tam esam gatavi, jo šādi strādāt nav iespējams," pauda domes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, "Saskaņa" apturējusi savu darbu Rīgas domes koalīcijā līdz brīdim, kad GKR pieņems lēmumus saistībā ar sadarbību ar NDF.

Trešdien "Saskaņa" paziņoja, ka darbu koalīcijā ir ar mieru turpināt, ja GKR pārtrauks sadarbību ar NDF un atbalstīt Vadima Baraņņika atcelšanu no ieņemamajiem amatiem.

Tikmēr deputātu bloks "Rīgai!" paziņojuši, ka "Saskaņas" ultimāts izskatās pēc izrēķināšanās ar bijušajiem biedriem, tādēļ viņi turpinās atbalstīt NDF. Tas nozīmē, ka bez opozīcijas partiju balsīm "Saskaņa" un GKR nemaz nevarētu atbrīvot Baraņņiku no amata.

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, "Saskaņai" un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu