Porziņģis par Ņujorkas publikas reakciju: Zināju, ka tā būs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: www.mavs.com

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis rēķinājās ar to, ka viņa atgriešanās mačā Ņujorkā vietējā publika būs negatīvi noskaņota, veltot viņam dažādus neglaimojošus saukļus un izsvilpjot.

Porziņģis ceturtdien aizvadīja savu pirmo spēli "Madison Square Garden" pēc aizmainīšanas uz Dalasas "Mavericks". Viņš guva 20 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, taču ar to nebija gana, lai Teksasas komanda svinētu uzvaru.

"Mavericks" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar 103:106 (23:27, 30:31, 34:29, 16:19) piekāpās Porziņģa iepriekš pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai.

Kā jau tas bija gaidāms, Ņujorkas publika ūjināja jau tad, kad Porziņģi pirms mača izsauca laukumā. Šīs metropoles sporta komandu līdzjutējiem raksturīga neiecietīga attieksme pat pret savu komandu pārstāvjiem, ja tie nespēlē pietiekami labi.

"Nepievēršu tam tik lielu uzmanību. Zināju, ka atmosfēra būs tieši šāda. Biju patīkami satraukts pirms ierašanās Ņujorkā. Es par to pārāk daudz nedomāju. Man patīk šeit atgriezties, jo pietrūkt šīs pilsētas," pēcspēles intervijā žurnālistiem sacīja Porziņģis.

"Labi, ka bija emocijas. Nebūtu patīkami spēlēt hallē, kur neviens neatbalsta vai neizsvilpj. Tas ir forši, man patīk. Emocijas allaž ir labi. Es to izbaudīju."

Liepājnieks arī izteicās, ka saprot, kāpēc vietējā publika reaģēja tieši šādi. Basketbolista mērķis neesot ņujorkiešiem atkal iepatikties, lai nākamajā reizē attieksme pret viņu būtu labvēlīgāka.

"Madison Square Garden" publika sājā mačā parādīja savu savdabīgo izpratni par bijušā komandas spēlētāja psiholoģisko ietekmēšanu. Brīdī, kad Porziņģis stājās uz soda līnijas, skatītāji ar smaidu uz lūpām skandēja ļoti rupju saukli angļu valodā. Korekti to iztulkot latviešu valodā ir grūti, bet "Knicks" fani Porziņģi nodēvēja par cilvēka sēžamvietas daļu.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs naktī uz svētdienu, kad savā laukumā uzņems pagājušās sezonas čempionvienību Toronto "Raptors". 

24 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā izcēlies ar 18,3 gūtiem punktiem, 7,9 savāktām atlēkušajām bumbām un 2,4 bloķētiem metieniem. 

"Knicks" komandā latvietis no 2015. līdz 2018.gadam aizvadīja 186 regulārā čempionāta spēles, to laikā caurmērā izceļoties ar 17,8 punktiem un 7,1 atlēkušo bumbu. Jau februārī pēc aizmainīšanas uz "Mavericks" komandu Ņujorkas fani solīja latvieti izsvilpt viņa pirmajā mājas spēlē MSG un teikto pildīja jau no spēlētāju iepazīstināšanas ceremonijas. Tāpat arī mača gaitā viņš tika izsvilpts un rupji apsaukāts.

"Mavericks" ar sešām uzvarām 11 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Knicks" 12 spēlēs izcīnījusi vien trīs panākumus, ierindojoties 13. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu