SEB bankas akciju vērtība piedzīvojusi būtisku kritumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" logo.
"SEB bankas" logo. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zviedrijas TV rīcībā esošā informācija saistībā ar aizdomām par naudas atmazgāšanu Baltijas SEB bankas filiālēs izraisījusi bankas akciju vērtības kritumu par gandrīz 14%, vēsta aģentūra “Reuters”.

Līdz šim SEB bankai ir izdevies izvairīties naudas atmazgāšanas skandāliem, kas ir būtiski ietekmējuši Ziemeļvalstu konkurentu “Swedbank” un “Danske Bank” darbību, kā arī satricinājis plašāko banku sektoru reģionā.

Tā, piemēram, pēc izskanējušajām ziņām saistībā ar “Swedbank” iesaisti naudas atmazgāšanā, banka ir zaudējusi aptuveni 40% no savas tirgus vērtības. Pastāv bažas, ka atklājoties jauniem faktiem par SEB banku, līdzīgs scenārijs var piemeklēt arī šo banku.

Bankas pārstāvji norādīja, ka "SEB izvērtēs jebkādu informāciju, kas varētu tikt publiskota šajā televīzijas raidījumā, un salīdzinās to ar SEB pašas veikto analīzi un iepriekš izskatītajiem gadījumiem".

Ja tiks publiskota jauna informācija, kas iepriekš nav bijusi zināma SEB, banka nekavējoties rīkosies, uzsvēruši SEB pārstāvji.

"Kā bankai SEB ir pienākums konstatēt gadījumus, kad ir aizdomas par naudas atmazgāšanu, un ziņot par tiem. Par aizdomīgām darbībām vienmēr tiek ziņots, un tas var novest pie attiecību pārtraukšanas ar klientiem," sacīts bankas paziņojumā.

Tajā norādīts, ka SEB pastāvīgi analizē savu biznesu Baltijas valstīs un citos tirgos nolūkā konstatēt kriminālas aktivitātes, kā arī veic nepieciešamos pasākumus, lai novērstu naudas atmazgāšanu.

Tomēr SEB uzvērusi, ka "gluži kā jebkura cita banka SEB nevar garantēt, ka tā nav tikusi izmantota vai, ka SEB netiks izmantota [nelikumīgām aktivitātēm]. Jauni izaicinājumi un riski rodas pastāvīgi. SEB preventīvā darba pret naudas atmazgāšanu attīstība tādēļ nedrīkst apstāties un neapstāsies".

Zviedrijas SEB ir meitasbankas Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu