No amatiem atstādināta "Rīgas Centrāltirgus" valde (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks
"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks no amata atstādinājis AS "Rīgas centrāltirgus" valdi, apstiprināja pats vicemērs.

Šādu lēmumu viņš skaidroja ar to, ka šodien uzņēmumā bija plānota vadības sanāksme par šī gada budžeta grozījumiem, par kuriem Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde esot sniegusi "neglaimojošu atzinumu".

"Pārvaldei nav patikusi valdes pieeja grozījumu noformēšanas procesā un viņi arī pārmeta, ka uzņēmums zaudē debitorus, kuru dēļ otro gadu varētu būt zaudējumi.

Šodien man netapa skaidrs, kā valde plāno risināt šo situāciju," apgalvoja Baraņņiks.

Pēc viņa teiktā, viņš piedāvājis valdes locekļiem izvērtēt savu atbildību ieņemamajiem amatiem un iesniegt atlūgumus. Taču šodien, atbildot uz viņiem izteiktajiem pārmetumiem, valdes locekļi sanāksmi atstājuši, kā rezultātā vicemērs nolēmis valdi atstādināt.

Līdzšinējais "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks pauda viedokli, ka Baraņņika lēmums ir nepamatots un nekāda sanāksme pēc būtības šodien notikusi nav. "Ierodoties uz tikšanos, viņš mums

piedāvāja parakstīt atlūgumus bez jebkādā sīkāka pamatojuma. Mēs atteicāmies to darīt, un viņš vienkārši mūs atlaida," sacīja Druvinieks.

Viņš neslēpa, ka Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde izteikusi pretenzijas pret uzņēmuma sagatavotajiem budžeta grozījumiem, taču, ņemot vērā ieteiktos priekšlikumus, uzņēmums tos uzlabojis un iesniedzis atkārtotai izvērtēšanai.

Pēc Druvinieka teiktā, gala atzinumu no pārvaldes valde nemaz neesot redzējusi un esot nepatīkami, "ka tik augsta amatpersona kā Baraņņiks var falsificēt faktus".

"Iebildumi bija par darbu ar debitoriem, taču uzskatu, ka jebkura ekonomiskā situācija ir jāvērtē ilgtermiņā, jo mums ir apstiprināts rīcības plāns līdz 2022.gadam. Pašreizējie rādītāji tiek izrauti no konteksta. Tas, ka patlaban rādītāji ir sliktāki, nenozīmē, ka mēs pusgada vai gada viss nebūtu savests kārtībā," pauda Druvinieks.

Kā sacīja Druvinieks, valdes ieskatā, viņi kļuvuši par "politiskas spēles figūriņām".

"Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs līdz šim bija Druvinieks, bet valdes locekļi - Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Viņu vietā par priekšsēdētāju iecelts Aigars Apsītis, bet par valdes locekļiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds un "Rīgas centrāltirgus" iekšējā drošības dienesta vadītājs Maksims Danovskis.

Ar kādu no atstādinātajiem valdes locekļiem aģentūrai LETA patlaban nav izdevies sazināties.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 6,99 miljonu eiro apgrozījumu un 100 473 eiro zaudējumiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu