Austras balvu iegūst grupas "Tribes Of The City" albums "Rust And Gold"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tribes Of The City"
"Tribes Of The City" Foto: Gints Bāliņš/TVNET

15. novembra vakarā Mūzikas namā “Daile” notika “Austras balvas 2019” nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada “Austras balvu” ieguvusi grupa "Tribes Of The City" par savu albumu “Rust And Gold”. 



“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā.

 

Foto: Gints Bāliņš/TVNET



Albuma stāsts: Tribes of the City "Rust and Gold".

Šī bija jau piektā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam “Hardships Are Ships”, Rīgas Modes platei “Fantastiski”, Satellites LV albumam “Varavīksnes galā”, kā arī grupas Polifauna debijai “You Look Like A Lost Soul”. Uz šī gada “Austras balvu” pretendēja vairāk nekā deviņdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus. Pēc pretendentu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

"Tribes of the City" Stricka villā (Sergejs Jaramišjans)
"Tribes of the City" Stricka villā (Sergejs Jaramišjans) Foto: Jurijs Justs

Šī gada “Austras balvas” ieguvēji Tribes Of The City ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī naudas balvu 1000 eur apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA).

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar “Austras balvas” nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa lielākā daļa balvas nominantu - to vidū bija Ozols, Viņa, Astro’n’out, Tribes Of The City, Kashuks, "Juuk" un "Lupa". 

Noklausies albumu “Rust And Gold”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu