Latvijā janvārī-septembrī bijis mazākais eksporta kāpums ES

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Latvijā šogad janvārī-septembrī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis mazākais eksporta pieaugums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.  

Janvārī-septembrī salīdzinājumā ar 2018.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 1%.

Tāds pats kāpums vēl fiksēts Vācijā un Spānijā, bet Beļģijā eksporta apjoms saglabājies nemainīgs. Nedaudz straujāks pieaugums bijis Igaunijā, Grieķijā, Itālijā, Portugālē, Rumānijā un Slovākijā (visās valstīs +2%), Nīderlandē un Austrijā (abās valstīs +3%), kā arī Zviedrijā (+4%).

Straujākais eksporta kāpums reģistrēts Luksemburgā (+12%), Īrijā (+10%), Slovēnijā (+8%), kā arī Dānijā, Lietuvā, Maltā un Polijā (+6%).

Tikmēr eksporta apjoma samazinājums fiksēts Kiprā (-34%) un Lielbritānijā (-1%).

Importa apmērs janvārī-septembrī salīdzinājumā ar 2018.gada attiecīgo laika periodu pieaudzis 21 valstī, bet samazinājies tas Beļģijā un Bulgārijā (abās valstīs -1%), Īrijā (-2%) un Kiprā (-7%). Savukārt Dānijā, Somijā un Zviedrijā importa apmērs saglabājies nemainīgs.

Lielākais importa pieaugums janvārī-septembrī gada izteiksmē bijis Maltā (+20%), Slovēnijā (+11%) un Lielbritānijā (+9%). Latvijā un Igaunijā imports palielinājies par 1%, bet Lietuvā - par 5%.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu