Bez grēka jeb kā pagatavot mazkaloriju Cēzara salātus
Uz pusi mazāk kalorijas!

FOTO: Unsplash

Gardais Cēzara salātu šķivis var saturēt līdz pat 600 kcal, tāpēc muļķīgi uzskatīt, ka šis ir viegls un diētisks ēdiens. Bet ir variants, kā šo kaloriju skaistu samazināt uz pusi!

  • 1 vidēji vārīta ola
  • 100 g vistas filejas
  • 100 g cherry tomāti
  • 20 g siers (30% tauki)
  • 1 tējkarote sinepes
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • Sāls, pipari, paprikas pulveris

Iesālam vistas fileju. Ja vēlamies zeltaini brūnu vistas krāsu, fileju pirms cepšanas apber ar paprikas pulveri. Uz pannas bez eļļās 3-5 minūtes cepam fileju, to nepārcepot.

 Ja tomēr jums panna neļauj cept bez taukvielām, tad jāizmanto kokosriekstu eļļā.

Uz šķīvja kārtojam salātu lapas, cherry tomātus un sieru. Jogurtu samaisa ar sinepēm un sāli. Tā ir laba alternatīva krējumam un majonēzei. 

Sagriežam izcepto vistas fileju, pievoenojam to salātiem. Tad uz pusēm pārgriežam vārito olu un dekorējam. Pēc tam visam pārlejam mērci. 

Šajos salātos ir 260 kalorijas!

Uz augšu