Filmu cienīgi industriālisma dzīvokļi ar skatu uz Daugavu – projekts Promenāde

Foto: Publicitātes foto
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Reizēm būtu grūti iztēloties dzīvokli, kas ir ieturēts modernizētā industriālajā stilā, ar diviem stāviem un augstas klases interjeru tepat Latvijā – šāda veida mājokļus ir pierasts redzēt filmās par veiksmīgiem dizaineriem, slavenībām un citiem bagātiem ļaudīm. Tomēr tā nav tikai filmu fantāzija – šāda tipa dzīvokļi ir nopērkami arī Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Viens no izteiktākajiem piemēriem ir projekts Promenāde Mūkusalas ielā 25 un 29 – tās ir restaurētas industriālās ēkas, kas nu ir pārtapušas par neatvairāmām industriālisma stila dzīvokļu ēkām.

Ja vēl pirms desmit gadiem Mūkusalas iela nevarēja lepoties ar augstas klases daudzdzīvokļu namiem, tad šodien var apgalvot, ka situācija ir krasi mainījusies. Šis rajons ar katru gadu attīstās ar lieliem apgriezieniem – rūpnīcu izkaisītajā ielā mūsdienās ir uzcelti jauni iepirkšanās centri, jaunā bibliotēkas ēka, mākslas galerija, restorāni un kafejnīcas, kā arī te ir tapušas jeb restaurētas divas industriālās ēkas. Mūkusalas ielas nami ar numuriem 25 un 29 ir guvuši jaunus vaibstus un kļuvuši par jaunu ziedu pelēko māju vietā. Šajos namos pārbūves ietvaros ir ierīkoti 106 premium klases dzīvokļi, kas spēs pielāgoties jebkurai gaumei un kaprīzei. Modernās ēkas atrodas teju Daugavas krastā, tāpēc no vairākiem dzīvokļiem būs ekskluzīva iespēja vērot mierīgo ūdens ainavu, bet no citiem logiem pavērsies skats uz Torņkalnu, kur nu taps un ir tapušas Latvijas Universitātes fakultātes.

Foto: publicitātes

Atšķirībā no citiem jaunajiem projektiem, Promenādes ēkās nav standartizētu dzīvokļu, kas viens otram līdzināsies kā cimds ar cimdu – šeit katra dzīvokļa interjers ir atšķirīgs, tāpēc ikviens no tiem būs individuāls un piemērots noteiktai dvēselei, kas tos varēs saukt par mājām.

Te jaunie iedzīvotāji atradīs gan vienistabas dzīvokli ar 35 kvadrātmetru lielu platību, gan milzīgus divstāvīgus loftus un penthausus ar četrām guļamistabām, vairākām vannasistabām un tualetēm, terasi un ultramodernu virtuvi 137 kvadrātmetros.

Kā atklāj projekta “Promenāde” pārdošanas vadītāja Līga Lapsale, 29. numura ēkā var atrast dzīvokļus, kas izstiepti pat trijos un četros stāvos. Ne velti šis ir bijis pārdotākais projekts gada sākumā – tā vēsta Nekustamā Īpašuma tirgus dati. Jau pēc ēku nodošanas ekspluatācijā, dzīvokļus, kā karstus pīrādziņus, izpirka neiedomājamā ātrumā, proti, 90 īpašumi jau gada sākumā atrada savus saimniekus. Jāpiezīmē, ka dzīvokļu pārdošana ir ritējusi bez starpniekiem, kas nozīmē, ka šī projekta dzīvokļu pieprasījums ir Rīgas apmēriem īstens veiksmes stāsts.

Foto: publicitātes

Abos Promenādes namos – gan Mūkusalas ielā 25, gan 29, ir dzīvokļi ar ārkārtīgi neparastiem arhitektūras elementiem, kas Rīgas namos ir reti sastopami – tie ir ārkārtīgi augstie griesti, kas dažos dzīvokļos spēj sasniegt pat 6,60 metrus, modernas kāpnes, izsmalcinātu materiālu ielaidumi sienās un grīdā, kā arī ķieģeļu vai industriālismam raksturīgā betona apdare, kas liks mājiniekiem justies gluži kā filmas tēliem.

Dažiem dzīvokļiem ir ekskluzīva izeja uz terasi no guļamistabas vai dzīvojamās istabas – no tās būs iespējams skatīt svētku uguņošanu Jaungadu sagaidot vai svinot valsts svētkus, sauļoties un malkot kokteili un vienlaikus vērot Daugavu vasaras vakaros vai vienkārši baudīt nesteidzīgas svētdienas brokastis.

Foto: Publicitātes foto

Bez vienaldzības neatstās arī ēkas fenomenālie logi – ja citviet dabīgā apgaismojuma trūkums ir nianse, ar kuru jāsamierinās un jāsakož zobus, tad gan vienā, gan otrā Promenādes ēkas dzīvoklī tā nebūs problēma.

Šeit logi ir īpaši lieli – kā jau rūpnīcu ēkās – tie nodrošinās ideālu dabīgo apgaismojumu, kas savukārt ēku padara arī draudzīgu birojiem. Ne velti mēdz uzskatīt, ka dabīgā gaisma ir produktivitātes atslēga.

Runājot par abu ēku interjeru – gan daļēji tā iekštelpu dizaina, gan eksterjera autors ir pats projekta attīstītājs, Andrejs Tarasovs. Kopā ar projekta pārdevēju, attīstītājs bija nolēmi radīt augstākās klases dizainu ar kvalitatīviem un augstvērtīgiem materiāliem. Gan attīstītājam Andrejam Tarasovam, gan projekta pārdevējai Līgai Lapsalei ir bijusi pieredze interjera veidošanā citos projektos, kā arī izpratne, ko gaida vietējais tirgus, proti, kvalitāti, ekskluzivitāti, oriģinalitāti un ilgtspējību. Ēku attīstītājs ir pats izvēlējies fasādi un tās noformējumu, kā arī piestrādājis pie kopējā dizaina, tādējādi projektu padarot personīgāku.

Foto: Publicitātes foto

Attīstītāji, kvalitatīvu apdares materiālu meklējumos, speciāli devās uz Sanktpēterburgu un Vāciju, kur izvēlētas slavenā virtuves iekārtu ražošanas uzņēmuma “Leicht” mēbeles virtuvēm, piemeklēti piemērotākie toņi, dizaini un materiāli tieši projekta dzīvokļiem. Savukārt Sanktpēterburgā izvēlētas flīzes vannasistabām – katra dzīvokļa vannasistabas atšķiras un to interjerā izmantotas zīmola “Kerama Marazzi” flīzes. No vietējiem ražotājiem Promenādes dzīvokļos atradīsi “PAA” vannas un dušas palikņus, grīdas un grīdlīstes, kā arī 2,3 metrus augstās “Reaton” durvis beicēta ozolkoka tonī ar mērķi radīt vēl augstāku griestu ilūziju. Arī kāpņu dizainu ir izvēlējies pats projekta attīstītājs – pēc Andreja Tarasova vīzijas tika radītas kāpnes katram penthausa tipa dzīvokļiem ar individuālu pieeju. Attīstītājs pats zīmējis kāpņu dizainu, bet tās realizējis uzņēmumā kāpnes.lv.

Foto: Publicitātes foto

Kas attiecas uz grīdu, Mūkusalas ielas 25 un 29 ēkās dzīvokļos grīdas segumam ir izvēlēti īpašs parkets – kopumā projektā ir izmantoti seši dažādu veidu parketi beicēta ozolkoka tonī.

Penthausa apartamentos ir atrodami pat skujas formā izkārtoti parketa dēļi, kas patlaban ir ārkārtīgi populāri visā pasaulē un, pēc dizaineru aplēsēm, no modes neizies vēl vairākus gadu desmitus.

Savukārt interjers, proti, demo dzīvokļi ar gatavu noformējumu, mēbelēm un dizainu ir veidoti unikāli bez noteiktiem šabloniem – tas nozīmē, ka dzīvokļa jaunie īpašnieki savās jaunajās mājās spēs ļauties fantāzijas lidojumam, bet dzīvoklis tik un tā izskatīsies mājīgi un moderni. Abu ēku demo dzīvokļu noformējumu ir veidojusi pati dzīvokļu pārdevēja Līga Lapsale, kas dizainā izmantojusi gan mēbeles ar industriālisma pieskaņu, gan Skandināvijas elementus, gan arī laikmetīgā stila nianses. Tāpat dzīvokļu izkārtojumā ir izmantoti arī vairāki paštaisīti porcelāna trauki un izstrādājumi, bet gleznas ir īpaši pasūtītas māksliniecei Zanei Lūsei.

Foto: publicitātes

Kopumā šāda fenomenāla dizaina dzīvokļi būs ideāli piemēroti tiem, kas spēj novērtēt izcilu dizainu, eleganci, mākslu un unikalitāti. Kā vēsta pārdevēja Līga Lapsale, patlaban Promenādes projektā mitinās uzņēmēji, dizaineri, lidmašīnu piloti, mākslinieki, sportisti un arī tautā zināmi mūziķi. Šobrīd industriālajā projektā īpašniekus gaida 15 unikāli dzīvokļi, kas potenciālos pircējus pārsteigs ar neatvairāmu šarmu.

Foto: Projekts "Promenāde".

Raksts tapis sadarbībā ar projektu "Promenāde".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu