VID muitas vajadzībām par €90 500 pirks dronu (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats no kuģīša "Jelgava" uz Rīgas ostu.
Skats no kuģīša "Jelgava" uz Rīgas ostu. Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par 90 500 eiro plāno iegādāties vienu bezpilota gaisa kuģi jeb dronu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 27.novembra plkst.11.

VID norādīja, ka VID Muitas pārvaldei deleģēto funkciju izpildei plānots iegādāties bezpilota lidaparātu, lai palielinātu uzraudzības efektivitāti darbībām ar muitošanai pakļautajām precēm, piemēram, ostu akvatorijā un tai piekļauto teritoriju kontrolējamās daļās, pilnveidotu kuģu degvielas apgādes procesa kontroli, kā arī veiktu preventīvas darbības kontrabandas mēģinājumu novēršanai, vienlaikus samazinot muitas kontrolei patērēto laiku.

VID norādīja, ka šis ir jauns, līdz šim vēl Latvijā neizmantots kontroles veids, tāpēc sākotnēji paredzēts iegādāties vienu lidaparātu, izmantojot Eiropas Komisijas Eiropas Biroja krāpšanas apkarošanai programmas "Hercule III" finansiālu atbalstu.

Līgumu ar iepirkuma uzvarētāju paredzēts slēgt uz 24 mēnešiem.

Līguma kopējā summā ietvertas visas izmaksas, kas saistītas ar preces vērtību, piegādi, preces neatbilstības novēršanu, garantijas nodrošināšanu, transporta izdevumiem, nodokļiem (izņemot pievienotās vērtības nodokli), nodevām, mācību organizēšanu un veikšanu saistītas izmaksas, izmaksas nepieciešamo atļauju iegūšanai no trešajām personām un citas ar līguma savlaicīgu un kvalitatīvu izpildi saistītas izmaksas. Ārpusgarantijas remontdarbiem rezervētā summa 3000 eiro apmērā visā preces garantijas laikā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu