Ar Jūrmalas domi saistītā firma atsakās no 2,5 miljonu vērtās pieturu rekonstrukcijas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Jūrmalas domes pilsētplānošanas nodaļas vadītājas pienākumu izpildītājas un pilsētas Būvvaldes vadītājas Vitas Zvejnieces brāļa Jāņa Lasmaņa firma "JLD" ir atsaukusi savu piedāvājumu konkursā par sabiedriskā transporta pieturvietu nomaiņu divarpus miljonu eiro vērtībā. Latvijas radio ziņo, ka firmas īpašnieks pieteikumu atsaucis, jo, viņaprāt, ticis apmelots šaubīgās darbībās.

Citos Jūrmalas domes konkursos Jāņa Lasmaņa firma "JLD" gan arī turpmāk piedalīšoties.

Šogad augustā uzņēmums tika atzīts par uzvarētāju dārzkopības pakalpojumu sniegšanas iepirkumā Jūrmalas pilsētā un līguma kopējā summa ir 1 250 000 eiro. Arī pērn firma uzvarējusi iepirkumā par dārzkopības pakalpojumu sniegšanu Jūrmalas pilsētā un toreiz līguma summa bija viens miljons eiro. Savukārt 2017.gadā "JLD" noslēdza 900 000 eiro līgumu par šādu pašu pakalpojumu sniegšanu pilsētā.

Šogad "JLD" ticis pie 21 479 eiro liela līguma par saulessargu poliestera auduma membrānu un aksesuāru piegādi Dzintaru Mežaparkā. Tāpat firma tikusi pie 41 999 eiro liela līguma par Jūrmalas pašvaldības īpašumā esošo rotaļu laukumu apsekošanu, apkopi un remontu.

Sava Jūrmalas sabiedriskā transporta pieturu rekonstruēšanas pieteikuma atsaukumu "JLD" šefs Jānis Lasmanis skaidro ar to, ka notikusi „absolūta nepatiesības izplatīšana, apmelošana par sliktām darbībām”. „Nav vajadzīgs mums tas, ja mēs godīgi startējām, godīgi strādājām, ja kāds nepatiesas ziņas izplata, mums tas nav vajadzīgs,” Latvijas radio sacīja Lasmanis.

Pirms nedēļas pie Jūrmalas domes vadības ar aicinājumu pārvērtēt pieturu metu konkursu vērsās Jūrmalas Aizsardzības biedrības vadītājs un opozīcijas deputāts Uldis Kronblūms no saraksta “Tev, Jūrmalai”.

Jūrmalas domē iepriekš norādīja, ka konkursa komisija un dome vēl nav lēmusi par pieturvietu nomaiņas projekta īstenošanu, kā arī pašvaldības 2020.gada budžetā šim nolūkam līdzekļi nav ieplānoti. Metu konkurss ticis rīkots, lai saņemtu jaunu pilsētas pieturvietu dizaina idejas.

Pašvaldība arī norāda, ka konkursa dalībniekiem bija jāiesniedz skices četru dažādu veidu pieturvietām un, ka sociālajos tīklos publicētais pieturvietas dizains ir tikai viena no versijām, ko iesniedzis "JLD". Vienas pieturvietas nomaiņa, saskaņā ar iesniegto divarpus miljonu eiro piedāvājumu, izmaksātu 12 000 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu