Portugāle ar Ronaldu priekšgalā nodrošina vietu Eiropas čempionātā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Portugāles vīriešu futbola izlase svētdien izcīnīja ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

2016.gada čempione Portugāle B apakšgrupas mačā viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Luksemburgu.

Pirmie vārti tika gūti 36.minūtē, kad no soda laukuma robežas precīzi sita Brunu Fernandešs, bet punktu viesu uzvarai pielika Krištianu Ronaldu, kurš četras minūtes pirms pamatlaika beigām veiksmīgi nospēlēja Luksemburgas vārtu priekšā.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Ukraina viesos izrāva neizšķirtu 2:2 (1:1) pret Serbiju.

Spēles devītajā minūtē mājiniekus ar precīzu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Dušans Tadičs, bet 33.minūtē Romans Jaremčuks pēc piespēles soda laukumā, sitot ar galvu, izlīdzināja rezultātu. Otrajā puslaikā, 56.minūtē, Aleksandars Mitrovičs saņēma bumbu pie vārtiem un trieca to mērķī - 2:1 Serbijas izlases labā. Tiesa, otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē Artjoms Besjedins ar sitienu no aptuveni 12 metriem izrāva neizšķirtu 2:2.

B apakšgrupā ar 20 punktiem astoņās spēlēs uzvarēja Ukraina, 17 punkti bija Portugālei, 14 punktus iekrāja Serbija, četri punkti bija Luksemburgai, bet viens - Lietuvai.

Tikmēr Anglija viesos ar 4:0 (1:0) A apakšgrupas spēlē sagrāva Kosovu. Anglijas izlasē pirmajā puslaikā izcēlās Herijs Vinkss, bet spēles otrajā daļā ar precīziem sitieniem atzīmējās Herijs Keins, Markuss Rešfords un Meisons Mounts.

Vēl A apakšgrupā Bulgārija mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Čehiju. Vienīgos vārtus spēles 56.minūtē guva Vasils Božikovs.

Apakšgrupā ar 21 punktu astoņās spēlēs pirmā bija Anglija, 15 punktus iekrāja Čehija, šīm komandām nodrošinot vietu finālturnīrā. Trešā ar 11 punktiem bija Kosova, seši punkti bija Bulgārijai, bet trīs - Melnkalnei.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Horvātijas un Portugāles valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu