Amatam FKTK padomē izskan "Luminor" speciālistes Tīnas Kukkas vārds

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes trešā locekļa amatam neoficiāli izskan bankas "Luminor" pārmaiņu vadības biroja vadītājas Tīnas Kukkas vārds, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums atgādina, ka līdz šim FKTK padomes priekšsēdētājs pats izraudzījās pērējos četrus padomes locekļus un pēc kandidatūru saskaņošanas ar Latvijas Bankas prezidentu un finanšu ministru viņus iecēla amatā. Tagad padomes vadītājam būs divi vietnieki, kurus pēc finanšu ministra un Latvijas Bankas padomes atbalsta amatā apstiprinās Saeima.

Pēc raidījuma vēstītā, Saeimas partiju starpā esot noslēgta nerakstīta vienošanās, ka partiju apvienība

"Attīstībai/Par!" iebildes pret nesen amatā apstiprināto FKTK vadītāju Santu Purgaili atsaukusi, saņemot pretī solījumus, ka tai būs lielāka teikšana, apstiprinot vai noraidot FKTK vadītāja vietnieku.

Raidījumam to esot apstiprinājuši arī vairāki koalīcijas partiju politiķi.

Vaicāts, vai FKTK vadītājas vietnieka izraudzīšana, konsultējoties ar partijām, ir pareiza pieeja, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) norādīja, ka partijām arī ir iespējas sniegt savu viedokli. Viņaprāt, tas ir pareizs veids, kā virzīties uz priekšu attiecībā uz nākotnes finanšu sektora sakārtošanu.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pauda viedokli, ka tas, kā šie kandidāti tiek izvēlēti, ir normāla situācija. "Arī Purgailes kundzei ir iespēja pateikt, ka viņai ir kandidāts. Tad politiskās partijas šo kandidātu arī apspriedīs, bet tas nav publisks process, tas ir process politiskajām partijām, lai panāktu kandidātu," sacīja ministrs.

Vaicāts, kur šeit ir solītais "kapitālais remonts" un jaunā pieeja, ministrs atbildēja: "Tātad, pilnībā visa vadības nomaiņa ir saistīta ar kapitālo remontu un jaunu pieeju".

"Attīstībai/Par" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts sacīja, ka šobrīd nevēlas komentēt šo jautājumu, jo oficiāli kandidāti publiski nav nosaukti. Tomēr viņš sagaida, ka tie būs augstākās raudzes profesionāļi.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka koalīcija sastāv no piecām politiskām partijām, neviens nevienam neko nevarot diktēt, varot tikai vienoties, vai nevienoties.

"Nekā personīga" vēstīja, ka politiķu aprindās esot izskanējis vismaz viens potenciālais FKTK priekšsēdētājas otrais vietnieks. Savukārt jaunieceltā FKTK vadītāja Purgaile raidījumam apgalvo, ka uzrunājusi pat vairākus iespējamos amata pretendentus. 

Purgaile norādīja, ka viņas amatā vienmēr ir jārēķinās, ka ir kaut kādas politiskās intereses. "Un mēs to varam saukt par spiedienu, bet tas ir arī politiķu darbs, protams. Bet mans mērķis un tas, ko es ar sevi esmu vienojusies, ka es varu pakāpt solīti pretī kādam, bet es negribu pārkāpt pāri sev," viņa uzsvēra. 

LETA jau vēstīja, ka 7.novembrī Saeima FKTK padomes locekļa amatā apstiprināja Kristīni Černaju-Mežmali. Par viņas kandidatūru balsoja 59 deputāti, trīs deputāti balsoja pret, savukārt vēl 18 parlamentārieši balsojumā atturējās. 

Kandidāti apstiprināšanai amatā virzīja Purgaile. To saskaņoja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un Latvijas Bankas padome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu