Latvijas valsts svētkus dažādos pasākumos atzīmēs arī ārvalstīs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Niagāras ūdenskritums izgaismots Latvijas karoga krāsās.
Niagāras ūdenskritums izgaismots Latvijas karoga krāsās. Foto: Facebook/Niagara Falls Illumination Board

Latvijas Republikas proklamēšanas 101.gadadienā sarkanbaltsarkanajā krāsā izgaismos Birmingemas bibliotēkas ēku un Niagāras ūdenskritumu, savukārt Kārnegija zālē Ņujorkā notiks labdarības balle.

Šodien Lielbritānijas otrajā lielākajā pilsētā Birmingemā, iestājoties tumsai, pārvērtības piedzīvos pilsētas galvenais apskates objekts - Birmingemas bibliotēka.

Lai diasporas latviešiem atgādinātu par Valsts svētkiem un godinātu dzimteni, kā arī lai pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem parādītu, cik nozīmīgi šie svētki ir latviešiem ārpus Latvijas, sociālais medijs "Kopā" sadarbībā ar Latviešu Kultūras centru Birmingemā un diasporas mazajiem uzņēmējiem izgaismos Birmingemas bibliotēkas ēku Latvijas karoga krāsās. Gaismas efekti būs vērojami no saulrieta līdz saullēktam, norādīja sociālā medija "Kopā" vadītājs Uldis Balodis.

Arī vienu no pasaulē lielākajiem ūdenskritumiem - Niagāras ūdenskritumu, kas atrodas uz ASV Ņujorkas pavalsts un Kanādas Ontārio provinces robežas, izgaismos Latvijas valsts karoga krāsās. Tas tiks darīts trīs reizes uz 15 minūtēm - plkst.21, plkst.22 un plkst.23.

Kā norādīja Latvijas vēstniecības Kanādā, atbildot uz Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma lūgumu, Niagāras Ūdenskrituma izgaismošanas valde izlēmusi atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās dzimšanas dienā.

Savukārt Latvijas Nacionālās operas ģilde (LNOĢ) ASV svinēs valsts svētkus ar labdarības sarīkojumu Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) orķestra atbalstam, kas norisinās Ņujorkas Kārnegija zālē.

Šodien Kārnegija zālē uzstāsies Bostonas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Nelsona vadībā. Pēc koncerta LNOĢ rīkos svinīgu pieņemšanu ģildes ziedotājiem Kārnegija zāles telpās. Sarīkojuma ieņēmumus ziedos LNOB orķestra atbalstam.

Sarīkojumu Kārnegija zālē Ņujorkā atbalsta Amerikas latviešu apvienība, Latvijas Republikas vēstniecība ASV, Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ņujorkā, Latviešu Fonds un individuālie ziedotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu