“Slepkavība Dainu gatvē!” Lietuvā noris kriminālistikas ekspertus apmācības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

No 3. līdz 8. novembrim projekta BALTFORDEX ietvaros Lietuvā norisinājās ekspertu apmācības, kur Latvijas un Lietuvas eksperti pieredzes apmaiņā uzlaboja zināšanas un praktiskās iemaņas notikuma vietas apskatēs.

Īpaša uzmanība tika veltīta DNS un daktiloskopisko paraugu izņemšanas nosacījumiem un taktikai, kā arī pēdu izņemšanas secībai, kam ir būtiska nozīme komplekso ekspertīžu gadījumos.

Apmācību laikā Latvijas un Lietuvas eksperti-lektori dalījās teorētiskās un praktiskās zināšanās, izskatīja dažādus piemērus no ikdienas prakses. Tāpat ekspertiem bija iespēja iepazīties ar kaimiņvalstu ekspertu tehnisko nodrošinājumu, kā arī pēdu un priekšmetu izņemšanas noteikumiem un rekomendācijām. Apmācību laikā tika imitētas notikuma vietas gan aprīkotās telpās, gan mācību ēkas pagalmā, gan automašīnā. Eksperti strādāja jauktās (LV-LT) grupās dažādās imitētās slepkavību, slēpņu un zādzību vietās, pielietojot ikdienas darbā izmantojamos materiālus, instrumentus un testus.

2020. gada janvārī Rīgā tiek plānots turpinājums jau noritējušajām apmācībām, kur padziļināti tiks izskatītas citas kriminālistikas tēmas, kā arī tiks imitētas notikuma vietas, kurās bez “klasiskajām” pēdām eksperti meklēs arī mazgātas pēdas un pēdas, kuras bijušas pakļautas āra laika apstākļu un vides iedarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu