Porziņģis trešo spēli pēc kārtas izceļas ar "double-double" (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu (Latvijas laiks) trešo spēli pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā izcēlās ar divciparu rādītāju gūto punktu un izcīnīto atlēkušo bumbu statistikas ailītēs.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda savā laukumā ar rezultātu 117:110 pārspēja Sanantonio "Spurs" vienību, kas piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā izdevās gūt 18 punktus (2p. 2/5, 3p. 4/9, s.m. 2/4) un izcīnīt 10 atlēkušās bumbas.

Liepājnieka kontā arī 1 rezultatīva piespēle, 2 kļūdas, 4 piezīmes un +9 lietderības rādītājs, kas nozīmē, ka Dalasas klubs iemeta ar 9 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists.

Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs šajā mačā izcēlās ar iespaidīgu "triple-double" - 42 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un 11 izcīnītas atlēkušās bumbas. Gūtajos punktus slovēnim tas ir karjeras rekords.

"Spurs" rindās Demars Derouzens guva 36 punktus un izcīnīja 8 atlēkušās bumbas, bet Lamarkuss Oldridžs atzīmējās ar 16 punktiem un 9 izcīnītam atlēkušajām bumbām.

"Mavericks" mača gaitā iekrāja pat 18 punktu pārsvaru, turklāt ne reizi visas spēles garumā neļāva vadībā izvirzīties "Spurs" komandai. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Dalasa bija priekšā ar 14 punktu pārsvaru.

Spēles galotne gan izvērtās saspringta. Nepilnas 5 minūtes pirms mača pamatlaika beigām Porziņģis realizēja 1 no 2 soda metieniem, panākot +4 savai komandai.

Nepilnas 4 minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām Porziņģis pielaboja Dončiča metienu, atjaunojot 4 punktu pārsvaru Dalasai - 108:104.

"Spurs" uzbrucējs Rūdijs Gejs trāpīja tālmetienu 43,6 sekundes pirms beigām, samazinot starpību līdz -2. Tomēr jau aiznākamajā uzbrukumā Dončičs atbildēja ar precīzu trejaci, kas lielā mērā sagrāva "Spurs" cerības uz atspēlēšanos.

Porziņģis ar "double-double" izcēlās trešo spēli pēc kārtas. Iepriekšējā mačā pret NBA čempioni Toronto "Raptors" viņa kontā bija 20+15, bet pirms tam pret savu bijušo klubu Ņujorkas "Knicks" viņš sakrāja 20+11.

Kopumā šosezon šis Porziņģim ir ceturtais "double-double", jo oktobra beigās pret Denveras "Nuggets" viņš guva 10 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 8 uzvarām un 5 zaudējumiem patlaban ieņem 7. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, savukārt "Spurs" ar bilanci 5-9 ierindojas 12. pozīcijā Rietumu konferences kopvērtējumā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu