Dienas izaicinājums - auto ar "nepareizu" stūri

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

TVNET sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma Cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots uz sarunu aicinājis Eiropas čempionu motokrosā Edvardu Bidzānu, kuram pēc skaistām šīgada uzvarām, nākamgad jāsāk cīņa vēl spēcīgāku konkurentu klasē. 

Tāpat raidījumā jauna rubrika "Lasi instrukciju", kurā atbilstoši noteiktai instrukcijai raidījuma viesi tiek izaicināti paveikt dažādus piņķerīgus uzdevumus. Par rubrikas pionieri kļuvis "TEDxRiga" organizētājs Dāvis Plotnieks, kuram būs jātiek galā ar jocīgi vadāmu auto.

Šī sezona Latvijas jaunajam motokrosa braucējam Edvardam Bidzānam bijusi ļoti veiksmīga, jo uzvarēts ne vien Eiropas čempionāts motokrosā, kur gūta uzvara 85 kubikcentimetru klasē (EMX85), bet sportista kontā ir arī Vācijas "ADAC MX" čempiona tituls. Pauls ar Edvardu sarunā apspriež, kā jaunajam sportistam izdevies vienas sezonas ietvaros plūkt uzvaras laurus divās lielās sacīkstēs.

Tomēr Edvardam šī sezona 85 kubikcentimetru klasē ir pēdējā, un nākamgad sagaida cīņa ar jaudīgāku motociklu un spēcīgākiem konkurentiem. Edvards sarunā atklās, kādas likmes pats liek uz nākamā gada sezonu, kā norit gatavošanās un treniņi un kas, viņaprāt, būs lielākais izaicinājums, lai turpinātu gūt panākumus.

Savukārt otrs Paula Timrota sarunu biedrs Dāvis Plotnieks rūpējas par ideju foruma "TEDxRiga" organizēšanu, kur izcili prāti tiekas, lai apmainītos vērtīgām idejām. Tāpat Dāvis ikdienā strādā pie video kameru tehnoloģiju attīstības, un sarunā ar Paulu Timrotu atklāj – mūsdienās cilvēki nelabprāt lasa instrukcijas. Tādēļ ražotāji tiecas saglabāt ierasto ierīču lietošanas kārtību, jo pat mazākās izmaiņas var izsist lietotāju no līdzsvara.

Cik ļoti mēs pierodam pie noteiktām darbībām? Ātruma Cilts nolēmusi to noskaidrot, tādēļ rubrikā "Lasi instrukciju" Dāvim sagatavojusi izaicinošu uzdevumu. Instrukcija īsa un vienkārša – vadīt auto, kuram nepareizi darbojas stūre. Proti, lai auto brauktu pa labi, stūre jāgriež pa kreisi. Vai Dāvim trasē pie šāda auto stūres izdosies pārvarēt tradicionālo mašīnas vadīšanas ieradumu, noskaidrosim raidījumā.

Šajā Ātruma Cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem.

Ātruma Cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu