Nodibinājumam "Šamir" piešķir 20 000 eiro sabiedrības izglītošanai par ebreju vēsturi Latvijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministrija (KM) noslēgusi 19 991 eiro vērtu līdzdarbības līgumu ar nodibinājumu "Šamir" sabiedrības izglītošanai par ebreju vēsturi Latvijā, tostarp holokaustu Otrā Pasaules kara laikā, liecina noslēgtais līgums.

Šo uzdevumu veikšanas laiks ir divi gadi no līguma parakstīšanas brīža, proti, no šī gada 6.novembra līdz 2021.gada 5.novembrim.

Nodibinājums apņēmies organizēt ebreju holokausta upuru piemiņai, kā arī ebreju vēsturei Latvijā veltītus publiskus piemiņas pasākumus. Ik gadu plānoti vismaz divi šādi pasākumi, kurus apmeklētu vismaz 1000 cilvēku.

Tāpat "Šamir" ik gadu jāsagatavo vismaz divas izstādes par ebreju holokausta notikumiem Otrā pasaules kara laikā, tostarp Rīgas geto izveidi, un jānodrošina to publisku pieejamību.

Nodibinājumam ik gadu arī jāsagatavo un jāpublisko vismaz astoņi informatīvi un izglītojoši materiāli par ebreju holokausta notikumiem, geto izveidi, kā arī par ebreju vēsturi Latvijā, nodrošinot publisku pieejamību vismaz 2000 personu.

Nodibinājumam 2020.gadā un 2021.gadā ne vēlāk kā līdz 5.decembrim jāiesniedz Kultūras ministrijā pārskatu par uzdevumu uzpildi un piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu