"Credo" aicina uz vērienīgu 45 gadu jubilejas koncertturnejas noslēgumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Credo"
"Credo" Foto: publicitātes

19. un 21. novembrī VEF Kultūras pilī uz vērienīgiem 45 gadu jubilejas koncertturnejas "Credo 45 / zelta sastāvs" koncertiem aicina grupa "Credo". Koncertu sākums – plkst.19

Tāpat kā iepriekšējos koncertus, arī šajos abos vakaros uz skatuves kāps grupas zelta sastāvs, lai visi kopā izpildītu grupas radīto un izskanējušo mūziku cauri vairākiem gadu desmitiem un nosvinētu grupas 45. gadadienu.

Grupas pirmsākumi meklējami 1974. gada beigās, kad skolasbiedri – no “Līviem” aizgājušais basģitārists Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins uzsāk kopīgus mēģinājumus. Nedaudz vēlāk grupa kļūst par kokapstrādes kombināta “Baltija” vokāli instrumentālo ansambli un zem šī nosaukuma darbojas līdz pat 1979. gadam, kad oficiāli tiek apstiprināts nosaukums. Tajā pašā gadā grupa iegūst pirmo vietu Liepājas “Padomju estrādes mūzikas festivālā”, tai pievienojas solists Guntis Veits un sākas sadarbība ar Raimondu Paulu.

1980. gadā grupas popularitāte sasniedz līdz šim nebijušu līmeni. Viņu izpildītā “Ziņģe par bailēm” “Mikrofona” dziesmu aptaujā ierindojas 3. vietā. 1980. gada decembrī “Credo” sastāvu papildina viens no labākajiem Latvijas ģitāristiem Armands Alksnis, kura ietekmē grupas skanējums sāk vairāk svērties rokmūzikas virzienā. 1981. gadā “Credo” atkal gūst panākumus “Mikrofona” aptaujā - Raimonda Paula dziesmas “Meitene ar kallu ziediem” un “Rozīt manu, nātru dārzā” ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Runājot par grupas daiļradi, noteikti jāpiemin arī 1985. gadā tapušais Raimondu Paulu un Gunāru Kroļļa dziesmu cikls “Melnais kliedziens”, kas veltīts Hirosimas un Nagasaki atombombardēšanas piemiņai. Interesanti, ka šo gadu laikā grupā muzicējuši 33 dalībnieki.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu