Cilvēks ir zemes sāls. Saruna ar grupu "Ezeri"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ezeri"
"Ezeri" Foto: Ekrānuzņēmums

Pašmāju apvienība "Ezeri" 14. novembrī "Kaņepes Kultūras centrā" prezentēja savu jauno studijas albumu "Sāls". TVNET aicināja eksperimentālās popmūzikas kvartetu uz nelielu interviju par albuma nosaukumu, dziedāšanu latviski, "sadarbību" ar Bjorku un daudz ko citu.

Albums tapis divu gadu garumā, ierakstus veicot dažādās studijās, mēģinājumu telpās un arī lauku mājās. Tā skanējums ir eklektisks gan no kompozīcijas, gan aranžējumu viedokļa - albumā izmantoti dažādi popmūzikai raksturīgi instrumenti, kā arī stīgu trio, saksofoni, elektronika, samplēšana un tam visam cauri vijas cilvēka balss.

Noskaties interviju ar grupu "Ezeri".

Albumā iekļautas desmit kompozīcijas - puse latviski, puse angliski. "Ezeri" ieturējuši iepriekš uzņemto kursu, kausējot dažādus muzikālos žanrus, meklēdami proporcijas starp harmonisko un nepieradināto. Albumu ierakstīja Krišs Veismanis un Kristaps Andris Austers, miksēja Krišs Veismanis, māsterēja Bastiaan Kuijt. Albuma vāciņa dizainu veidoja māksliniece Estere Betija Grāvere.

Ezeri "Sāls"
Ezeri "Sāls" Foto: publicitātes

Albuma ierakstā piedalījušies arī mūziķi Evija Vēbere un Jānis Šipkēvics (Shipsea), kā arī virkne citu instrumentālistu (saksofonists Kristaps Lubovs, vijolniece Laura Muskare, altiste Marta Rācene, čellists Kristers Šīmanis un mākslinieks, modulāro sintezatoru entuziasts Kārlis Vītols).

Par grupu

"Ezeri" pie Latvijas mūzikas apvāršņa parādījās 2016. gadā, kad tika izdots grupas debijas albums "Ogle" (nominēts Latvijas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2016" kategorijā "Labākā Debija"), ko atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan kritiķi. Grupa uzstājusies teju visos Latvijas festivālos, iesildījuši tādus starptautiski zināmus māksliniekus kā Ghostpoet un Kelsey Lu, izveidojuši koncertprogrammu "Lēnās Dejas" kopā ar teātra režisoru un mūziķi Vladislavu Nastavševu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Elza Jēkabsone, Gints Bāliņš, Viktors Devjatovs.

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu