Rīgas "Dinamo" piedzīvo sāpīgu zaudējumu pret Maskavas "Dinamo" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Volonts, www.dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sērijas pēdējā piektajā mačā pēdējā pagarinājuma sekundē zaudēja vārtus un piekāpās Maskavas "Dinamo". 

Rīgas "Dinamo" mājās ar rezultātu 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Maskavas "Dinamo", kuras rindās spēlēja Miks Indrašis.

Rīgas komandā ar vārtiem izcēlās Brendons Makmilans, Miķelis Rēdlihs un Kristaps Sotnieks.

Pirmais periods noritēja bez pārlieku bīstamām epizodēm abu komandu izpildījumā. Maskavieši piecas minūtes līdz trešdaļas beigām ieguva iespēju spēlēt vairākumā, jo divas soda minūtes par klupināšanu nopelnīja Koltons Gilīss, tomēr viesiem šo iespēju neizdevās izmantot. Perioda noslēdzošajā minūtē skaitlisko vairākumu ieguva arī mājinieki, taču pirmajās 20 minūtēs to vēl neizdevās izmantot, tādējādi otro trešdaļu rīdzinieki varēja iesākt spēlējot pieci pret četriem.

Vairākumu otrā perioda sākumā neizdevās realizēt, taču ceturtajā minūtē no zilās līnijas metienu izdarīja Uvis Balinksis, kura raidījums atdūrās pret vārtu stabu, epizodei noslēdzoties bez vārtu guvuma. Tuvojoties otrā perioda vidum, vārtus pretiniekiem gandrīz uzdāvināja Andrejs Makarovs, kurš cenšoties atspēlēt ripu aizsargam, nogādāja to pie Maskavas komandas uzbrucēja. Par laimi mājiniekiem, viesu spēlētājs nebija precīzs.

28.minūtē rīdziniekiem izdevās nostāties pretinieku zonā un īsi pēc tam pie ripas tika Lauris Dārziņš, kurš mierīgā manierē noslidoja gar zilo līniju, un, redzēdams, ka viesu vārtsargam ir aizsegta redzamība, izdarīja metienu, kuru pielaboja Makmilans. Neilgi pēc tam mājinieki pārkāpa noteikumus, ko izmantoja Juso Hietanens, no aizvārtes saņemot Vadima Šipačova piespēli. 

Nedaudz vairāk nekā piecas minūtes līdz otrā perioda beigām Daniils Tarasovs izrāvās vienatnē pret Makarovu, taču mājinieku aizsargam izdevās pacelt maskavieša nūju, neitralizējot bīstamo izgājienu. Trīs ar pusi minūtes līdz otrā perioda beigām noraidījumu nopelnīja Andris Džeriņš, bet Tarasovs šoreiz bija nekļūdīgs un vārtu priekšā nonāca pirmais pie Makarova atsitās ripas, vadībā izvirzot viesus 2:1.

Foto: Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Dinamo"

Trešais periods iesākās ar ātru maskaviešu uzbrukumu, kas nebija sekmīgs, taču īsi pēc tam teju vai visu laukumu ar ripu pārslidoja Rēdlihs, kurš ieslidojis pretinieku aizsardzības zonā ilgi nekavējās un izdarīja metienu, izlīdzinot rezultātu 2:2. Pēc piecām nospēlētām minūtēm liela burzma izveidojās mājinieku vārtu priekšā, bet Makarovs spēja nosargāt vārtus neskartus, atvairot divus metienus pēc kārtas. Rīdzinieki Makarovam pateicās perioda desmitajā minūtē, kad uzbrukumam "pieslēdzās" Sotnieks, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs, vadībā izvirzot mājiniekus.

Džeriņš neilgi pēc tam nonāca bīstamā metiena pozīcijā, tomēr savu iespēju neizmantoja. Spēles noslēdzošajās piecās minūtēs mājiniekiem klājās grūti, jo atkal bija jāspēlē skaitliskajā mazākumā, kas arī šoreiz netika izturēts. Šipačovs no aizvārtes piespēlēja Mihalam Čajkovskim, kurš ar spēcīgu šķēlienu raidīja ripu labajā augšējā vārtu stūrī. Atlikušajā laikā neviena no komandām vairs vārtus neguva, tādējādi nācās aizvadīt papildlaiku.

Papildlaika sākumā iespēja uzvarēt bija rīdziniekiem, taču Aleksandrs Protapovičs nedaudz tika kavēts, tādējādi nespējot izdarīt gana spēcīgu metienu. Neilgi pēc tam Rīgas komanda ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču vairāki bīstamie metieni neatrada vietu vārtu tīklā. Pašā papildlaika izskaņā solo gājienu līdz mājinieku vārtiem veica Dmitrijs Jaškins, pēc kura metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Šipačovs, izraujot pēdējo sekunžu uzvaru Maskavas komandai.

Makarovs šajā spēlē atvairīja 37 no 41 pretinieka metiena. 

Jau ziņots, ka "Dinamo" pēc izlašu pārtraukuma piecu mājas spēļu sēriju otrdien uzsāka ar 1:2 zaudējumu papildlaikā pret Ufas "Salavat Julajev", ceturtdien ar 3:1 pārspēja Maskavas "Spartak", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, piektdien ar rezultātu 4:0 pieveica Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu, vārtsargam Aleksanderam Salākam svinot savu otro "sauso" uzvaru sezonā, bet svētdien ar 1:2 piekāpās savai tiešajai konkurentei "Soči".

Šī "dinamiešiem" bija pēdējā no piecām mājas spēlēm, pēc kuras paredzēta triju izbraukuma spēļu sērija.

Rīdzinieki ir četru atpalicēju komandu grupā Rietumu konferencē, kurā bez pašiem ietilpst arī Minskas "Dinamo", Čerepovecas "Severstaļ" un "Soči", šobrīd ar 23 punktiem 30 spēlēs ieņemot pirmspēdējo vietu visā līgā. Maskavas "Dinamo" ar 39 punktiem 30 cīņās ir otrajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Maskavieši šobrīd ir uz viļņa. Pēc diviem zaudējumiem pret Omskas "Avangard" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" pēdējās trijās spēlēs atkal svinētas uzvaras - 3:2 pagarinājumā pret Nursultanas "Baris", 4:2 pret Novosibirskas "Sibir" un 6:4 revanšs pret "Ņeftehimik" viesos. Kopā pēdējos desmit mačos maskavieši astoņas reizes atstājuši laukumu ar uzvarētāju smaidu.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 42 reizes, 20 mačos uzvarot rīdziniekiem un 22 reizes - maskaviešiem. Šosezon komandas reizi jau tikušās, Maskavā ar 4:1 uzvaru svinot mājiniekiem. Indrašis nespēlēja, bet vienīgo ripu Rīgas "Dinamo" labā iemeta Daniels Bērziņš.

"Dinamo" šī sezona nav bijusi veiksmīga, tāpēc savas darba vietas oktobrī zaudēja uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis. Vēlāk rīdzinieku rindas papildināja divi vārtsargi - Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kā arī pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Vienība aizvadītajā nedēļā šķīrās no uzbrucēja Frenka Razgala, kurš karjeru nolēmis turpināt Čehijā. Turklāt sastāvā notikušas vēl vairākas citas izmaiņas. Rīgas komandai pievienojās Krievijas spēlētāji - 24 gadus vecais Ņikita Setdikovs, gadu jaunākais Aleksandrs Protapovičs un Kirils Sļepecs.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu