4 padomi, kā mājokli padarīt personisku ar kvalitatīvu mēbeļu palīdzību

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IDmebeles.lv

Mana māja ir mana pils – šo frāzi vismaz reizi mūžā droši vien dzirdējis ikviens. Taču kas ir nepieciešams, lai mājoklī patiešām justos kā pilī (lasi – omulīgi un arī pacilāti)? Tas noteikti ir vairāku faktoru mikslis, sākot ar ērtībām un beidzot ar to, kur māja vai dzīvoklis atrodas. Taču īpaši svarīgs aspekts ir arī personisks, mājokļa saimniekiem tuvs interjers un mēbeles. Ar četriem noderīgiem padomiem, kā savas mājas padarīt par Jūsu personības spoguli, padalīsimies šī raksta ietvaros!

Pirmais solis: saprast, kāds interjera stils visvairāk atbilst Jūsu vēlmēm un vajadzībām

Foto: idmebeles.lv

Vai kādreiz esat nonācis situācijā, kad gadījies nopirkt modīgas kurpes, stilīgas bikses un modernu kreklu, taču, to visu uzvelkot vienlaicīgi, spogulī redzamais ir, maigi izsakoties, juceklīgs? Meklējot mēbeles, virtuves iekārtas un dizaina aksesuārus, var draudēt līdzīgs rezultāts, ja nav radīta konkrēta vīzija, ko savā mājoklī vēlaties ieviest. Taču kā atrast īsto un vienīgo dizainu? Varianti būtībā ir divi:

  1. konsultējieties ar interjera dizaineru – šis ir profesionālākais, taču reizē arī dārgākais variants. Bet, ja mājoklī vēlaties ieviest līdz katrai smalkākajai niansei vienotu dizainu, tas noteikti ir tā vērts;
  2. izmantojiet interneta sniegtās iespējas – proti, pārlūka meklētājā ierakstot interjera stilu atslēgvārdus, atrodiet, kurš no visiem ir jūsu vēlmēm piemērotākais. Daži no izplatītākajiem interjera stiliem ir industriālais, minimālisms, skandināvu, kičs, modernisms, Art Deco, klasicisms, retro, Rustic, taču to uzskaitījumu varētu turpināt teju bezgalīgi. Kad atrasts stils, kas patiešām patīk, saglabājiet attēlus – tie lieti noderēs, meklējot mēbeles un aksesuārus.

Talkā var nākt arī dažādas viedierīču aplikācijas, piemēram, “Color Capture” – tajā varat nofotografēt mājokļa sienu (vai izvēlēties jebkuru no krāsu toņiem aplikācijā), un saņemsiet paleti ar krāsu toņiem, kas saderēs ar konkrēto toni.

Protams, interjera stilus iespējams arī miksēt, taču tādā gadījumā ieteicams izmantot 80/20 likumu, proti, vienu no stiliem izvirzīt kā prioritāro, un 80% no telpā esošā izvēlēties šajā stilā, savukārt 20% atvēlēt mēbelēm un aksesuāriem no sekundārā stila.

Otrais solis: izvēlieties telpas centrālo objektu

Tāpat kā ikvienā sporta komandā ir līderis, arī telpā mēdz būt tā dēvētie centrālie objekti, kam tiek pieskaņots teju viss pārējais, kas tajā atrodas. Lūk, piemērs: ja esat atradis dzīvojamajai istabai perfekto dīvānu tumši brūnā krāsā (un tas iederas ar pirmajā solī izstrādāto interjera dizaina vīziju), pārējās mēbeles un aksesuārus piemeklēt jau būs daudz vienkāršāk – TV galdiņu vajadzēs gaišākos toņos, uz grīdas lieliski izskatīsies gaiši bēšs paklājs, un tā tālāk.

Foto: idmebeles.lv

Par telpas centrālo objektu var kļūt teju jebkas – gan mēbeles, piemēram, dīvāns vai gulta, gan istabā esošā glezna vai paklājs.

Trešais solis: pievērsiet uzmanību detaļām

Nenoliedzami, ka kopējo gaisotni telpā radīs tieši mēbeles, taču dažādi aksesuāri un detaļas būs kā ķirsis uz tortes gabaliņa, proti, padarīs mājokļa interjeru “sulīgāku” un personiskāku. Opcijas ir daudz un dažādas; viesistabā tā var būt kāda īpaša vāze vai glezna (ideālajā variantā – paša radīta), bet virtuves iekārtas dizainu var atsvaidzināt, izvēloties jaunus, modernus rokturus.

Foto: idmebeles.lv

Savukārt, ja brīvajā laikā nodarbojaties ar sportu vai jebkādu citu hobiju un esat saņēmis arī apbalvojumus, kas Jums ir īpaši, noteikti atrodiet vietu arī tiem. Protams, nevajadzētu kādu no mājokļa sienām vai plauktiem līdz pašai augšai nokraut ar kausiem un medaļām, taču īpašākos apbalvojumus interjerā iespējams iekļaut ļoti organiski, turklāt ir taču patīkami katru dienu redzēt apliecinājumu par saviem sasniegumiem, ne tā?

Ceturtais solis: mēbeles meklējiet veikalos, kuros neiepērkas katrs trešais

Viena no mūsdienu galvenajām privilēģijām, ko vajadzētu izmantot, ir praktiski nebeidzami plašais preču un veikalu klāsts. Taču, lai cik dīvaini tas nebūtu, lielai daļai cilvēku mājoklī esošās virtuves iekārtas, guļamistabas mēbeles un viss pārējais ir aizdomīgi vienāds. Kādēļ tā? Jo ērtākais variants ir doties uz kādu no mēbeļu veikalu gigantiem un izvēlēties to pašu, ko saviem mājokļiem iegādājas vēl tūkstošiem cilvēku visā Latvijā un pasaulē, taču tādā gadījumā par vārdu salikumu personisks interjers ir jāaizmirst.

Tā vietā labāk meklējiet pieredzējušus un uzticamus, bet mazāk populārus mēbeļu veikalus. Tiem ir ne viena vien priekšrocība:

  • mazāk izplatītas un līdz ar to daudz personiskākas mēbeles;
  • īpaša attieksme pret ikvienu klientu;
  • veikala apmeklējuma laikā nav jāsaskaras ar cilvēku pūļiem.

Varam pačukstēt priekšā, ka viens no šādiem veikaliem pašā Rīgas centrā ir ID mēbeles. Iepazīsimies ar to nedaudz tuvāk!

ID mēbeles – vieta, kur mēbeļu iegāde rada prieku

Foto: idmebeles.lv

Mēbeļu veikals ID mēbeles dibināts pirms 25 gadiem, tāpēc varat būt drošs – šeit strādājošie darbinieki zinās, kā Jums palīdzēt. Plašajā preču klāstā (mēbeļu modeļu skaits mērāms daudzos tūkstošos) iespējams atrast jebkura veida mēbeles ikvienai telpai; no atturīgas virtuves iekārtas, kas iederēsies minimālisma interjerā, līdz ekstravagantam, spilgtam dīvānam, kas būs pirmais objekts, pie kā “pielips” ikviena ciemiņa skatiens.

Un, kā jau tas mūsdienām pieklājas, ar visām precēm iespējams iepazīties internetveikalā idmebeles.lv. Turklāt internetveikalā pavisam ātri atrast piemērotākās mēbeles palīdzēs ērtais filtrs. Tajā iespējams noteikt gan vēlamo cenu diapazonu, gan mēbeļu izmēru, materiālu un arī stilu. Bet, ja mēbeles vēlaties aplūkot dzīvē, dodieties uz Kr. Barona ielu 45/47, kur atrodas veikala Showroom.

No teorijas pie darbiem: ienāciet ID mēbeles internetveikalā, un par visu minēto pārliecinieties pats!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu