Ēdamie kukaiņi un Latvijas slieka pasaules virtuvē (1)

TEDxRiga sarunas
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

"Jau pēc divām dienām - 22. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks TEDxRiga konference 2019. Kā viena no runātājām tajā uzstāsies Ilga Gedrovica - Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Pārtikas tehnoloģijas katedras docente un vadošā pētniece.

Ilga ir izveidojusi receptes un ražošanas tehnoloģiju daudziem jauniem pārtikas produktiem, arī citās valstīs atzinību guvušajiem. Šobrīd Ilgas Gedrovicas uzmanība pievērsta jauniem olbaltumvielu avotiem pārtikā.

Un par to arī saruna - par neierasto šodienas pārtikas rūpniecībā, bet iespējams "jauno normālo" jau pēc dažiem gadiem - kukaiņiem un tārpiem, to ienākšanu pārtikas industrijā, kā arī slieku potenciālu Latvijā. Ilga Gedrovica atzīst, ka daudzviet pasaulē ir kvalitatīvas pārtikas iztrūkums un pētniecības rezultāti šajā jomā varētu pavērt ceļu arī jauniem eksporta produktiem no Latvijas. Turklāt tā nav tikai tāla nākotne, bet gan pavisam reāli apsvērumi, kuru virzību ar aizturētu elpu gaida gan komercsektors, gan trešās pasaules valstis, kurās cilvēki sastopas ar uzturvielu deficītu. 

Kāds ir Latvijas potenciāls ēdamo kukaiņu audzēšanas un pārtikas ražošanas jomā? Kas jāņem vērā slieku fermas investoriem? Un kāda interese par šo nozari ir Latvijā un pasaulē ne tikai ražotājiem, bet arī patērētājiem - par šiem un citiem jautājumiem "TEDxRiga sarunas" epizodē. 

TEDxRiga sarunas TVNET vada Mārtiņš Daugulis, tās ir klausāmas arī audioplatformā Spotify!"

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu