Sandis Prūsis: Negribas pārslavēt, bet fiziski mums ir ļoti spēcīgi puiši (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis ir gandarīts par papildinājumiem stūmēju rindās Pasaules kausa un Eiropas kausa komandās. 

"Negribas gan pārslavēt, bet fiziski mums ir ļoti spēcīgi puiši, vēl gan būs izmēģinājums citās trasēs, pagaidām ir braukts tikai Siguldā," trešdien preses konferencē sacīja Prūsis. "Eiropas kausu komandā mums tagad ir 12 bobslejisti, uz Pasaules kausa pirmajiem diviem posmiem Ziemeļamerikā brauks astoņi, tur piloti ir Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš."

Kā jau iepriekš tika prognozēts, 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Oskars Melbārdis sezonu sāks Eiropas kausa sacensībās. 

"Melbārdis sezonu sāk šonedēļ Lillehammerē, tur arī vēl trīs pavisam jauni piloti, daudz arī jaunu stūmēju," norādīja Prūsis. 

Treneris pieļāva iespēju, ka 2020. gadā Melbārdis varētu atgriezties Pasaules kausa apritē, bet tas būs atkarīgs no viņa fiziskās formas, rezultātiem. 

"Īpaši gribu uzsvērt šī gada pavasara atlases rezultātus bobslejā, sauklis – meklējam Oskaram Melbārdim stūmējus - ļoti labi nostrādāja. Bija daudz kandidātu, kvalitatīvi puiši, daži no viņiem jau šonedēļ startēs pirmajos oficiālajos mačos Eiropas kausa izcīņā Lillehammerē," teica Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. "Sāpīgs joprojām ir naudas jautājums, kā jau to varēja prognozēt, jaunās sistēmas dēļ krietni mazāki palikuši ziedojumi, kritums pat varētu būt vairāk nekā oficiāli nosauktie 50 procenti."

Pašmāju bobslejā atgriezies olimpiskais čempions Jānis Ķipurs, kurš strādā ar jaunajiem bobslejistiem. Ar komandu Lillehammerē atrodas treneris un konstruktors Jānis Skrastiņš. 

Pasaules kausa izcīņā šosezon paredzēti astoņi posmi, pirmie divi no tiem Leikplesidas trasē, ASV jau decembrī, turpinājums Eiropā.

Siguldā no 14. līdz 16. februārim būs pēdējais sezonas posms, kas vienlaicīgi arī Eiropas čempionāts bobslejā divniekiem un skeletonā, turklāt Siguldā latviešiem tiks svinīgi pasniegtas Soču Ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas bobslejā četriniekos un vēl bronza bobslejā divniekos.

Pasaules čempionāts šajā sezonā notiks Altenbergas trasē Vācijā.

Eiropas kausa izcīņā jau daudz posmu līdz Jaunajam gadam. Šonedēļ sacensības Lillehammeres trasē Norvēģijā, decembrī vēl vairāki posmi Vācijā – Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu