Vai Grēta Tūnberga ir atsūtīta no pagātnes, lai mūs glābtu? (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: University of Washington Libraries, Special Collections

120 gadu sena fotogrāfija, kas uzņemta Jukonas zelta drudža laikā, sociālajos tīklos izraisījusi joku lavīnu par to, ka klimata aktīviste Grēta Tūnberga patiesībā ir atsūtīta no pagātnes, lai glābtu cilvēci.

Melnbaltajā fotogrāfijā redzami trīs bērni, kas darbojas ar zelta ieguves rīkiem Jukonas zelta raktuvēs. Tā uzņemta 1898. gadā un pieder Vašingtonas Universitātes arhīvam.

Vienam no fotogrāfijā redzamajiem bērniem ir bizes un stoisks skatiens, kas padara viņu ārkārtīgi līdzīgu slavenajai klimata aktīvistei Grētai Tūnbergai. Šī līdzība sacēlusi pamatīgu vētru sazvērestību teoriju mīļu vidū, liekot domāt, ka Grēta patiesībā ir ceļotāja laikā.

Kāds tvitera lietotājs, piemēram, raksta: “Tātad Grēta Tūnberga ir redzama 120 gadu senā fotogrāfijā. Tā ir mana mīļākā sazvērestību teorija. Grēta ir ceļotāja laikā no nākotnes, un viņa ir šeit, lai mūs glābtu.”

Telefonintervijā ar izdevumu “CTVNews” universitātes arhīva digitālo un vizuālo materiālu speciāliste Kristīne Kinzija visu notiekošo ap fotogrāfiju nosauca par “pilnīgu trakumu.”

Tomēr būs jāapbēdina sazvērestību teoriju vērpēji, jo fotogrāfijā nav redzama Grēta. Fotogrāfija patiesībā ir daļa no lielākas kolekcijas, kuru radījis fotogrāfs Ēriks Hēgs. Viņš dokumentēja Aļaskas-Jukonas zelta drudzi gadsimtu mijas laikā.

Kinzija saka, ka šī kolekcija bija viena no pirmajām, ko saņēma skola, tāpēc tā tiek uzskatīta par pamatu visiem materiāliem par zelta drudzi, kas glabājas universitātē.

“Viņš kopā ar daudziem fotogrāfiem vilka visu aprīkojumu suņu ragavās un pārvietoja ar laivu. Viņš uzņēma dažādus aspektus, kas saistīti ar zelta drudzi,” stāstīja Kinzija.

Šī fotogrāfija ir ievērojama tāpēc, ka ir ļoti maz fotogrāfiju, kurās redzami bērni zelta drudža laikā. Bērnu identitāte un tautība joprojām paliek noslēpums, jo fotogrāfi nenorādīja informāciju par uzņemtajiem cilvēkiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu