“Mediju ētikas padomes” diskusija “Mediju ētika 101*”.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Diskusijas mērķis ir iepazīties ar mediju ētikas aktualitātēm kopumā, aplūkot citu valstu pieredzi mediju ētikas jautājumu regulēšanā un diskusijas ceļā pārliecināties, vai mediju ētikas jautājmi būs aktuāli arī turpmāk, mediju vides digitalizācijas un mākslīgā intelekta attīstības laikmetā. Tiešraide sāksies šodien plkst.14.30.



Pasākuma nosaukums raksturo divus nozīmīgus pasākuma pamatelementus - šogad Latvija atzīmē savu 101 jubileju. Diskusija, 101 gadadienu atzīmējot, atspoguļos pašreizējo stāvokli jeb “status quo” mediju ētikas aktualitātēs un ieskatīsies nākotnes izaicinājumos. Otkārt, angļu valodā ciparu virknējumu “101” lieto, lai apzīmētu ievadstundu vai koncentrētu ieskatu kādā tēmā. Iecerēts, ka diskusija tās dalībniekiem, citiem klātesošajiem un attālinātajiem skatītājam ļaus labāk izprast mediju ētikas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā.

Diskusiju atklās un moderēs biedrības Latvijas Mediju ētikas padomes valdes priekšsēdētājs Jānis Lielpēteris. Ar stāstījumu par ētikas jautājumiem postpatiesības laikmetā uzstāsies filozofs, Rīgas Stradiņa Universitātes asociētais profesors Vents Sīlis. Savukārt par ētikas jautājumu vērtēšanas formātiem citviet pasaulē ar uzsvaru uz digitālo laikmetu iepazīstinās Sorainen zvērināti advokāti Andris Tauriņš un Ieva Andersone. Paneļdiskusijā par mediju ētikas nozīmi diskutēs – mediju studiju centra vadītāja Rīgas Ekonomikas augstskolā Sabīne Sīle-Eglīte, žurnālists un Latvijas žurnālu asociācijas valdes loceklis Arnis Krauze, žurnāliste un raidījumu producente Inese Liepiņa, vairāku podkāstu autors un mūziķis Jānis Krīvēns.

Vairāk par biedrību www.lmepadome.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu