Dainis Dukurs: Gūgenbergers ir mūsu pēdējā laika lielākais ieguvums (3)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Dukurs
Dainis Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ar skeletonisiem Martinu un Tomasu Durkuru pagājušajā vasarā darbu sāka austriešu speciālists Matiass Gūgenbergers. Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurus uzskata, ka viņš ir komandas pēdējā laika lielākais ieguvums. 

"Būdami konkurenti, viņiem ar Matiasu bija labas attiecības. Mums radās iespēja viņu uzaicināt. Viņš ir gudrs tehnikā, pats būvē skeletonus, slidas. Saprot daudzas lietas un ir ļoti pilns ar enerģiju. Palaist tādu cilvēku garām nebūtu prāta darbs, tāpēc mēs izmantojām šo iespēju," pastāstīja skeletona izlases galvenais treneris. 

Gūgenbergers komandā aizstās līdzšinējo treneri Rodžeru Lodziņu.

Austrietis Pasaules kausa (PK) apritē startēja no 2006. līdz 2018. gadam. Dukurs vecākais atklāja, ka savulaik treniņos un sacensībās filmējuši, pētījuši tieši Gūgenbergera braukšanas līnijas.

"Ir vajadzīgs jauns skats no malas. Mums viss ir ierasts, pieslīpējies, bet, paskatoties no malas, viņš ieraudzīja mūsu vājās vietas un spēja uz tām norādīt," teica Dainis Dukurs. "Visu kopējo komandas darbu viņš spēja pacelt jaunā līmenī. Uzskatu, ka viņš ir mūsu pēdējā laika lielākais ieguvums - viņa darbs Latvijas izlases labā."

Gūgenbergers pats savulaik startēja ar atzīstamiem panākumiem. 

"Viņam piemīt spēja ļoti labi nodot informāciju. Sportisti to vienkārši un labi tver. Viņu sarunas tieši par braukšanu ir uz viena viļņa, arī par dažādām niansēm. Tas ir lielākais pienesums. Viņš ir šo to uzbūvējis, es esmu kaut ko uzbūvējis un saliekot kopā, varam atrast labo no viena darba, no otra. Viņš ir spējīgs norādīt uz manām kļūdām. 

Matiass ir ļoti tuvu Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF). Viņam ir vairāk informācijas par to, kas virmo gaisā. Nodod mums precīzākus tulkojumus informācijai, kas līdz mums ir atnākusi, bet ne pilnībā," sacīja Dukurs.

"Arī kā cilvēku vērtēju viņu ļoti augstu. Vasaru viņš pavadīja Siguldā kopā ar komandu un dzīvoja pie Martina mājās. Viņiem ir izveidojusies ļoti laba ķīmija."

Gūgenbergers kopā ar brāļiem Dukuriem brauks uz visiem Pasaules kausa izcīņas posmiem. 

Austrijas skeletona speciālists piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs, labāko rezultātu sasniedzot 2010. gadā Vankūverā, kur tika izcīnīta astotā vieta. 2016. gadā Gūgenbergers izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu komandu sacensībās.

"Pateicoties Matiasam, mums ir sadarbības līgums ar austriešiem. Mēs viņiem palīdzēsim, viņi mums. Austrieši bija Latvijā un mūsu puses treneri palīdzēja viņiem. Veiksmi kopējas analīzes, kopēju darbu, labosim kļūdas. Domāju, ka būs labs pienesums gan mūsu, gan Austrijas pusē," teica Dukurs. 

Martins Dukurs: Ceru, ka pārmaiņas komandā būs uz labo pusi

2019./2020. gada sezonas PK pirmo posmu IBSF pārcēlusi uz Leikplesidu. Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25. novembra līdz 1. decembrim, tomēr IBSF lēma, ka tas jāpārceļ uz Leikplesidu. Tā rezultātā ir mainījies arī norises laiks, kas pārcelts nedēļu uz priekšu - no 7. līdz 8 .decembrim.

Latvijas komanda Pārksitijā bija noīrējusi māju, automašīnas, tika iegādātas arī avio biļetes. IBSF lēmums Latvijas izlasei nesis zaudējumus aptuveni 5000 eiro apmērā, jo iepriekš iemaksātā nauda netiks atgriezta. Tiesa, vēl rit sarunas par daļu summas atgūšanu. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu