Tiesa atceļ "Olmafarm" dalībnieku sapulces lēmumu par Beļevičas atbrīvošanu no valdes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Zemgales rajona tiesa Jelgavā 20.novembrī apmierinājusi Annas Emīlijas Maligina prasību atzīt par spēkā neesošu zāļu ražotājas AS "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" 13.jūnija dalībnieku sapulces lēmumu, ar ko "Olmafarm" valdē tika iecelts Pēteris Rubenis un atcelta Milana Beļeviča.

Tiesas spriedumu 30 dienu laikā kasācijas kārtībā var pārsūdzēt Augstākajā tiesā. 

Signe Baldere-Sildedze, kura ir likumīgā savas 13 gadīgās meitas Annas Emīlijas Maliginas interešu un tiesību pārstāve mantojuma lietā, aģentūrai LETA norādīja, ka tiesa ņēmusi vērā prasībā izklāstītos argumentus, novēršot situāciju, "ka "Olmafarm" valdē slepus, bez visu trīs kopīpašnieku piekrišanas, vienas dienas laikā var nomainīt vienīgo valdes locekli, tādā veidā neievērojot un rupji pārkāpjot nepilngadīgas Valērija Maligina mantinieces un "Olmafarm" kopīpašnieces tiesības un intereses".

Ar Rubeni aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties. 

TVNET jau ziņoja, ka 13.jūnijā no "Olmafarm" valdes tika atcelta Beļeviča, bet viņas vietā iecelts Rubenis. 

Zemgales rajona tiesa septembrī apmierināja prasību uz laiku apturēt "Olmafarm" balsstiesības "Olainfarm" akcionāru sapulcēs. Tāpat "Olmafarm" uz laiku tika aizliegts rīkoties ar tās īpašumā esošajām "Olainfarm" akcijām apmēram 60 miljonu eiro vērtībā. Prasību par pagaidu aizsardzības līdzekļu noteikšanu tiesai lūdza Anna Emīlija Maligina.

Līdz ar to kvoruma trūkuma dēļ 1.novembrī nenotika abas "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulces.

Kompānijā informēja, ka 1.novembrī plkst.11 sasauktajai "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcei bija reģistrējušies akcionāri, kuri kopā pārstāvēja 3 704 254 balsstiesīgās akcijas jeb 26,3% no balsstiesīgā kapitāla. Taču atbilstoši sabiedrības statūtiem tāds kvorums nebija pietiekams, lai sapulce izskatītu izsludinātās darba kārtības jautājumus un pieņemtu lēmumus, līdz ar to sapulce nenotika. 

Savukārt plkst.14 sasauktajai akcionāru ārkārtas sapulcei bija reģistrējušies akcionāri, kuri kopā pārstāvēja 3 730 416 balsstiesīgās akcijas jeb 26,48% no balsstiesīgā kapitāla. 

Šajās abās sasauktajās "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē bija plānots lemt par izmaiņām padomē. 

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu